Ooit gemaakt op de middelbare school: broodje onderzeeër. Nu, zo’n 6 jaar later, smaakt ‘ie altijd nog overheerlijk. Het recept voor dit héérlijke broodje wil ik jullie natuurlijk niet onthouden.
Voor één broodje heb je het volgende nodig:
- 1/5 stokbrood
- 1 eetlepel margarine
- 2 eetlepels barbecuesaus
- 1 plak kaas
- 1 plak ham
- 1/2 tomaat
- 1/4 ui
- peterselie
- aluminiumfolie
Voordat je begint met het broodje verwarm je de oven op 200°.
Was de tomaat en peterselie (peterselie uit een potje kan uiteraard ook). Snij de tomaat in plakjes en knip de peterselie fijn in een kommetje. Vervolgens snipper je de ui.
Snijd het broodje in de lengte door en besmeer de ene helft met margarine en de andere helft met barbecuesaus. Doe op de barbecuesaus de gesnipperde ui, daarop de peterselie en vervolgens de plakjes tomaat. Doe er vervolgens een plak ham en kaas er bovenop en sluit het broodje met de beboterde stokbroodhelft.
Verpak je broodje zorgvuldig in aluminiumfolie en leg de onderzeeër 15 minuten in de oven. Verwijder het folie (tip: deze is HEET!) en smullen maar!
2 Responses to “Recept: broodje onderzeeër”
19/02/2013
HenkDat ziet er lekker uit.
grH
23/07/2016
DaniëlleDit broodje schoot me door het hoofd, maar kon me niet meer herinneren wat er allemaal op moest. Ik het het ook een paar keer op de middelbare school gemaakt. En hoe toevallig, ik heb ook in Dalerpeel gewoond. Ging je ook heel toevallig naar de Nieuwe Veste in Coevorden?