Allereerst heel fijn dat je nog niet bent afgehaakt na het lezen van de titel van dit recept. Bij het woord spruitjes loopt het water bij de meesten waarschijnlijk niet direct in de mond. Ik geef toe; ik behoorde vroeger ook tot de kinderen die, laten we zeggen, niet heel euforisch werd bij het zien van spruiten op het menu. Zonde! Gelukkig kan ik inmiddels genieten van een lekker hoofdgerecht met spruitjes en dus wordt het tijd om deze met jullie te delen.
Oké, we duiken de keuken in met de volgende ingrediënten:
- Spruiten - Geraspte geitenkaas - Pijnboompitjes - Aardappelen - Kruiden - Champignons - Rode ui - Teentje knoflook
Allereerst ga je de aardappelen koken. Als het even kan kies ik altijd voor de nieuwe aardappelen die je met schil en al kunt koken, extra lekker! Met de vijzel maal ik ondertussen het teentje knoflook fijn en gooi deze samen met de rode ui in de koekenpan. Ondertussen verwijder je het uiteinde en de ‘slechte’ blaadjes van de spruiten en snij je de spruit door midden. Als je hiermee klaar bent, gooi je ze bij de knoflook en ui in de pan en bak ze tot ze een goudbruin kleurtje krijgen aan beide kanten. Gooi de pijnboompitten (zonnebloempitten of ander soort noten kunnen natuurlijk ook) en champignons erbij en maak het op smaak met kruiden. De geraspte geitenkaas garneer ik er op het bord over. Een uiterst hollands gerecht, maar erg lekker in deze tijd van het jaar! Oh en nóg lekkerder met een stukje zalm.
8 Responses to “Recept: Spruitjes met geitenkaas”
19/10/2015
AndreaDit lijkt me echt serieus een lekkere combi!
19/10/2015
SaarHmmm klinkt goed!
19/10/2015
NesrinDit lijkt mij juist een heerlijke combinatie. Ik ga dit maken, nu al zin in.
19/10/2015
DinaDit klinkt echt geweldig! Ik ben zo gek op spruitjes, helaas mijn vriend iets minder.
23/10/2015
Carolien - On a Healthy AdventureIk ben geen liefhebber van spruitjes. Mijn vriend wel, dus volgende keer dat hij spruitjes klaarmaakt, kan hij dit receptje wel eens uittesten :)
26/10/2015
Just another manic monday: you’ve got this | It's a knot[…] is er weer tijd om nieuwe receptjes uit te proberen zoals deze muffins. Bij mij staat deze week dit receptje op het menu. Ohja, waar ik woon geven ze deze week plots weer wat nazomerweer, de winterjas kan […]
25/11/2015
StellaMmm. Ik had dit in mijn Bloglovin’ lijstje opgeslagen, en vanavond wil ik het graag gaan maken. Ik vroeg me alleen even af welke kruiden je hebt gebruikt? (: Liefs, Stella.
25/11/2015
Anouk van EldikHi Stella, leuk dat je hem gaat maken! Ik heb het de laatste keer gemaakt met Italiaanse kruiden, maar vond ze ook een succes met peper, zout, paprikapoeder en een beetje komijnzaad. Enjoy!