De voordelen van ijswater

Het weerbericht liegt er niet om: zon, zon en nog eens zon. Blijer kun je mij niet maken! Het leven gaat zich steeds meer buiten afspelen, de tuin wordt de nieuwe woonkamer en terrasjes pakken is een bijna dagelijkse bezigheid. Ik merk ook direct dat mijn eetlust verandert. Zo smaken salades ineens weer heel lekker, vervang ik brood regelmatig voor yoghurt en hete thee maakt plaats voor ijswater.

Lange tijd dacht ik dat ijskoud water niet goed voor je was maar niets blijkt (gelukkig) minder waar en daar maak ik dankbaar gebruik van. Vooral met wat fruit erdoor vind ik het een heerlijk verfrissend drankje op warme dagen en het is heel gemakkelijk te maken met een ijsblokjesmachine. Met name na het sporten heeft het drinken van ijswater meerdere voordelen. Ik zet ze voor je op een rij.

1. Sneller afvallen

Door het drinken van ijswater gaat de temperatuur in je lichaam omlaag. Je lichaam moet dus harder werker (= energie verbruiken) om de temperatuur weer te stabiliseren en zo verbrand je calorieën. Het drinken van ijswater kan dus bijdragen aan sneller gewicht verliezen.

2. Je koelt af

Ja, logisch natuurlijk! IJswater verlaagt je lichaamstemperatuur en helpt je dus om na het sporten weer op temperatuur te komen. Zo raak je dat oververhitte gevoel (en hopelijk ook dat rode hoofd;)) een stuk sneller kwijt.

3. Hydrateren

Hydrateren kun je leren… Een vreselijke uitspraak, maar ik heb nooit geweten dat ijswater meer hydrateert dan gewoon water. De verklaring hiervoor is dat ijswater sneller wordt opgenomen in de bloedstreem. Weer wat geleerd!

zomer drankje

IJswater met fruit

Hierboven vertelde ik al even kort dat ik mijn ijswater graag met wat fruit erin drink. Het smaakt lekker én het ziet er ook nog eens heel vrolijk uit. In plaats van al dat frisdrank is fruitwater natuurlijk een heel gezond en betaalbaar alternatief. Eigenlijk kun je al het fruit wat je lekker vindt wel door het water gooien.

Wil je echt goed uitpakken? Voeg dan ook eens wat blaadjes munt of gember toe aan je ijswater, verrassend lekker en verfrissend. Mijn favoriete drankje is limoen/citroen en blauwe bes/aardbei. En wanneer je het water op hebt, vul je je glas gewoon nog een keer óf je kunt jezelf trakteren op de stukjes fruit. Win-win situatie!

Vertel! Heb jij ook nog smakelijke combinaties van ijswater voor mij in petto?

Author Description

Schrijft en communiceert wat af in het dagelijks leven. Houdt zich verder bezig met een redelijk gezond leven, feestjes vieren en de wereld zien. Is het liefst het hele jaar op wintersport.

No Responses to “De voordelen van ijswater”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*