Waarom magnesium zo gezond is

De schijf van vijf kennen we allemaal. We weten dat we voldoende fruit en groente moeten eten en het liefst zoveel mogelijk volkorenproducten. Spinazie is een superfood en 2 liter water drinken per dag zorgt voor de nodige hydratatie. Maar heb je weleens gehoord van het mineraal magnesium en de vele gezondheidsvoordelen? Het is niet alleen heel belangrijk voor je spieren, maar het werkt ook goed tegen spanning en stress. 

Wat is magnesium?

Magnesium is een mineraal zout dat ons lichaam niet zelf kan aanmaken. Door middel van magnesiumrijk voedsel (noten en bonen bijvoorbeeld) kunnen we magnesium tot ons nemen. Ook zijn er allerlei voedingssupplementen en wordt magnesium door je huid opgenomen door bijvoorbeeld een magnesium spray of badzout. ZARQA heeft een speciale magnesiumlijn met oa shampoo en badzout.

Waar is magnesium goed voor?

Magnesium is erg belangrijk voor onze botten en spieren. Ook zorgt dit mineraal ervoor dat we minder snel vermoeid zijn en kan het zelfs stress verlagend werken. Ons geheugen en concentratievermogen heeft tevens baat bij magnesium. Je hoort het al: magnesium is onmisbaar voor een goed functionerend lichaam.

magnesium gezond

Hoe herken je een magnesiumtekort?

Helaas is het lastig om een magnesiumtekort te testen, omdat het niet altijd te zien is in je bloedwaarden. Wel zijn er bepaalde factoren waardoor je meer kans hebt op een magnesiumtekort, bijvoorbeeld als je boven de 55 jaar bent en veel cafeïne, alcohol of koolzuurhoudende frisdranken drinkt. Ook stress en veel suiker vergroten de kans op een magnesiumtekort. Een tekort aan magnesium kun je herkennen aan slapeloosheid, angstaanvallen, hyperactiviteit, samentrekkingen van het oog en pijnlijke spierkrampen.

Volwaardige maaltijdvervanger

Als je het lastig vindt om te zorgen dat je iedere dag voldoende vitaminen en mineralen binnen krijgt, kan een maaltijdvervanger een oplossing zijn. Let goed op de ingrediënten en of het wel eiwit- en vezelrijk is. Je kunt ze gebruiken ter vervanging van een maaltijd, vaak ook om af te vallen, of extra als tussendoortje om er zeker van te zijn dat je bepaalde voedingsstoffen binnenkrijgt. Het afslankpakket van Orangefit is plantaardig en rijk aan eiwitten, vezels en mineralen (met oa magnesium).

Hoe zorg jij ervoor dat je voldoende vitaminen en mineralen binnenkrijgt?

Author Description

Schrijft en communiceert wat af in het dagelijks leven. Houdt zich verder bezig met een redelijk gezond leven, feestjes vieren en de wereld zien. Is het liefst het hele jaar op wintersport.

No Responses to “Waarom magnesium zo gezond is”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*