Vakantie in eigen huis (en tuin)

De zomervakantie is iets waar ik altijd reikhalzend naar uit kijk. Mijn vriend en ik gaan vaak pas in oktober samen (ver en lang) weg, maar de maanden daarvoor ben ik al druk met de voorpret. 3 jaar geleden gingen we naar Bali, twee jaar terug naar Maleisië en Borneo en vorig jaar maakten we een rondreis door Marokko. Dit jaar ziet het er helaas naar uit dat we thuis blijven. Corona gooit roet in het eten en later in het jaar gaan is geen optie want dan staat er iets anders héél leuks en groots (maar eigenlijk heel klein) op ons te wachten: onze liefste winterbaby!

Ibiza in eigen land

Maar geen vakantie of mooie reis dus, dat was wel even slikken. Er zit niets anders op dan het thuis nóg gezelliger te maken en het vakantiegevoel naar hier te halen. De tuin kreeg al een make-over en ons huis begint ook steeds meer op een strandhuis te lijken. Happy me! En met deze tropische temperaturen erbij, is het net Ibiza hoor. ;)

Natuurlijke materialen

Hoe haal je Ibiza in huis? Door te werken met een neutraal kleurenpalet met aardse tinten. Daaraan voeg je veel natuurlijke materialen toe en je bent al een heel eind op weg. Ik koos voor een linnen sofa cover om de bank licht te maken, een bijzettafel van zeegras, grote zoutlampen en een webbing tafellamp van Sweetlivingshop.nl. De lamp is gemaakt van rotan en geeft heel sfeervol licht. Extra leuk: als je de lamp aan hebt, verschijnen er allemaal zonnestralen op de grond door het patroon van de lamp. Hoe zomers wil je het hebben?

Het creëren van hoekjes

Hoe maak je het gezellig in huis? Die vraag wordt mij regelmatig gesteld via Instagram en mijn advies luidt: zorg voor gezellige hoekjes. Ik ben geen voorstander van overal spullen in huis en vind rust juist heel belangrijk, maar maak een statement met een groot meubel en style het af met accessoires. Iets voor aan de muur, een mooi kussen en/of plaid en vergeet niet om altijd aandacht te besteden aan (sfeer)verlichting. Zo kun je ‘s avonds ook genieten van de mooie hoekjes in huis.

Ga jij deze zomer nog weg of vier je ook vakantie in eigen huis (en tuin)?

Author Description

Schrijft en communiceert wat af in het dagelijks leven. Houdt zich verder bezig met een redelijk gezond leven, feestjes vieren en de wereld zien. Is het liefst het hele jaar op wintersport.

No Responses to “Vakantie in eigen huis (en tuin)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*