Sfeervolle wandtegels

Heb je wel eens overwogen om te kiezen voor tegels aan de wand, of om je te verdiepen in de diversiteit aan woonstijlen die je alleen al door het plaatsen van tegels kunt creëren? Ik tot van kort niet, maar ik kan je vertellen, er is een wereld voor me open gegaan. Speurend naar wooninspiratie kom je erachter hoe oneindig veel mogelijkheden je hebt met tegels! Terugkomend op de titel: de volgende drie soorten tegels brengen zeker sfeer en levendigheid in je huis en zijn stuk voor stuk tijdloos.

1. Portugese tegels

De techniek om Portugese tegels te maken is bedacht door de Moren en bestaat al maar liefst tien eeuwen. Na al die jaren is de Portugese tegel nog altijd populair, doordat de tegels in oneindig veel patronen beschikbaar zijn. Laat je creativiteit de vrije loop en stel jouw unieke wand samen. Maar dat is nog niet alles, de Portugese tegel is namelijk milieuvriendelijk; iedere tegel is met de hand gemaakt en er is geen oven aan te pas gekomen, want de tegel hardt uit in water. Kortom, een vrolijke wandtegel met een steengoed verhaal!

Portugese tegels 1 Portugese tegels 2

2. Marokkaanse tegels

Unieke kleuren is wat de Marokkaanse tegel kenmerkt. Van fris blauw tot intens rood, de kleurpigmenten die men voor Marokkaanse tegels gebruikt zie je op geen andere soort tegel terug. Maar het is niet alleen de kleur, de vormen waarin Marokkaanse tegels te verkrijgen zijn zorgen ook voor een totale stijlverandering. Hou je meer van landelijk en modern, dan kies je voor vierkante tegels in zachte kleuren, maar mag het voor jou wel wat uitdagender, dan kies je voor kleurrijke schubvormige tegels, of voor de prachtige zeshoek tegel. Marokkaanse tegels passen echt in ieder interieur.

Marokkaanse tegels 2 Marokkaanse tegels 1

3. Mozaïek

Mozaïek, dat kent iedereen! Zowel in de kunstzinnige vorm als voor op de muur. Wist je dat het plaatsen van mozaïek op de wand tegenwoordig een stuk makkelijker is? Je kunt mozaïek namelijk op matjes of in tegelvorm kopen, dus priegelwerk behoort tot het verleden. En wist je ook dat mozaïek tegenwoordig niet alleen maar het beroemde vierkantje meer is? Je hebt de keuze uit langwerpige mozaïek en zelfs kiezels. Een treurige wand heb je nu binnen no-time omgetoverd in een stijlvolle wand.

Mozaiek 2 Mozaiek 1

Kortom, weg met dat oubollige imago dat je tegels alleen neemt omdat ze praktisch zijn. Maak van je keuken- of badkamerwand een waar kunstwerk en laat je vrienden en familie kennis maken met de veelzijdige wereld van tegels.

Author Description

Als gastblogger kun je een bijdrage leveren aan deze site. De enige voorwaarden: dat het onderwerp bij VG past en dat het om unieke content gaat. Voor meer informatie kun je mailen naar info [at] verrassendgenoeg.nl

2 Responses to “Sfeervolle wandtegels”

  1. 12/11/2014

    Lisette Reply

    Wauw wat ontzettend leuk zeg!! pimpt gelijk een hele kamer!

    • Een (gedeelte) van een wand voorzien van een mooi decor met tegels doet zeker wat met je interieur. Dat kan met felle kleuren of decortegels maar ook andere tegels en tinten dragen op een bijzondere manier bij aan de uitstraling van de woonruimte. Het hoeft niet altijd behang of stucwerk te zijn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*