5 tips voor raamdecoratie

Misschien wil je een keer wat anders dan normale gordijnen, dat komt mooi uit want er zijn veel verschillende soorten raamdecoratie te krijgen. Er zijn zelfs alleen al veel verschillende soorten gordijnen te krijgen. Rol- en vouwgordijnen, inbetweens of vitrage. En daarnaast kan je hier lezen over alternatieven voor de gordijnen.

Shutters

Shutters zijn ook wel bekend onder de naam binnenluiken. En dat is ook eigenlijk wat het zijn. Shutters zijn houten luiken die in een raam of deuropening worden geplaatst. De horizontale houten latten kunnen worden geopend en gesloten naar wens. En het frame kan inklapbaar worden geleverd zodat een deuropening bijvoorbeeld open kan.

Jaloezieën

Horizontale jaloezieën hebben als voordeel dat ze makkelijk te hanteren zijn en veel privacy bieden. Je hebt vrij zicht naar buiten, maar weinig tot geen inkijk. Door het aanpassen van de stand van de jaloezieën, kies je zelf hoeveel licht je binnen laat. Jaloezieën zijn kant en klaar verkrijgbaar en kunnen op maat worden gemaakt. Daarnaast zijn er veel verschillende materialen die worden gebruik, zoals kunststof, aluminium of houten jaloezieën.

raamdecoratie

Lamellen

Lamellen zijn net zo functioneel als sfeervol. Lamellen worden ook verticale jaloezieën genoemd, zijn uitermate geschikt voor grote ramen en bijvoorbeeld schuifpuien. Ze geven je een vrij uitzicht maar zonder inkijk. Ook zijn lamellen geschikt voor schuine ramen, de rail waarin de lamellen hangen is eenvoudig schuin te monteren.

Duettes

Bij deze raamdecoratie kan je kan je de dubbele honingraat stof net als een harmonica uittrekken en in elkaar vouwen. Door de 2 lagen gevouwen stof, of geplisseerde stof, zijn dezde duettes zowel decoratief als functioneel. Daarnaast zijn de koorden onzichtbaar omdat die verwerkt zijn tussen de twee lagen stof. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen, kleuren en motieven. De honingraatstructuur, zichtbaar aan de zijkanten, maakt ze isolerend.

Multishades

Multishades, worden ook wel duorolgordijnen genoemd. Het is in principe een rolgordijn met twee lagen stof, transparant en verduisterend. Omdat deze banen langs elkaar heen schuiven bepaal je zelf de mate van privacy en lichtinval in je kamer. Ook deze raamdecoratie is verkrijgbaar in tal van verschillende kleuren, kleurgradaties en transparantie. 

Dus als je een keer wat anders voor de ramen wilt hebben hangen zijn er mogelijkheden genoeg. Niet alleen de soorten raamdecoratie maar ook qua kleuren, materiaal en motieven kun je alle kanten op.

Author Description

Schrijft en communiceert wat af in het dagelijks leven. Houdt zich verder bezig met een redelijk gezond leven, feestjes vieren en de wereld zien. Is het liefst het hele jaar op wintersport.

One Response to “5 tips voor raamdecoratie”

  1. 27/03/2020

    Vanessa Reply

    Handig, zo’n overzicht! Er zijn inderdaad ontzettend veel mogelijkheden qua raamdecoratie en soms zie je door de bomen het bos niet meer. Ik vind privacy erg belangrijk, maar tegelijk moet er ook voldoende daglicht naar binnenkomen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*