5 x inspiratie voor een salontafel

Die haat-liefde verhouding die ik met (hang)lampen heb, heb ik ook met salontafels. Ik heb het liefst helemaal geen tafel om het lekker open en ruim te houden maar dat is dan weer niet zo praktisch, want waar moeten al die glazen wijn en borrelplanken dan heen tijdens een filmavondje… Omdat ik vást niet de enige ben met dit dilemma, verzamel ik vandaag 5 mooie ideeën voor een salontafel.

1. Meerdere ‘bijzettafels’

Tegenwoordig zie je deze erg veel voorbij komen: meerdere bijzettafels bij elkaar. Verschillende grootes en hoogtes zorgen voor een speels effect en je hebt met meerdere kleine tafels tóch genoeg ruimte voor je kop thee (of dat glas wijn). Ook leuk om te variëren in verschillende materialen.

 

 

2. Sidetable

Meerdere tafeltjes bij elkaar kunnen (vooral in een kleine ruimte) al gauw wat rommelig ogen. Wil je ruimte juist bewaren? Kies dan voor een brede salontafel op pootjes zodat er ‘lucht’ onder zit. Voordeel van zo’n lekkere brede tafel is dat je veel opbergruimte hebt én mochten de huisregels het toestaan, je lekker kunt hangen met je voeten op tafel. Ook leuk: een ronde vorm! Wandtafels van debommelmeubelen.nl zijn er in allerlei soorten en maten, van stoer industrieel tot scandinavisch.

3. Marmer

Jaaa dit blijft mijn favoriet geloof ik, een marmeren salontafel. Ik hou van het natuurlijke van steen en de chique uitstraling van marmer. Het liefst met een zwart stalen onderstel zodat het ook nog een beetje stoer is. En ook niet onbelangrijk: marmer is erg makkelijk schoon te houden!

4. Poef

Een poef met een dienblad fungeert ook prima als salon- of bijzettafeltje. Helemaal handig dat je ‘m ook nog als zitplek kunt gebruiken wanneer dat nodig is. Ik vind het lekker cozy staan en het dienblad kun je leuk ‘af’stylen met kaarsen, bloemen en een mooi koffietafelboek. Kies voor een kleurrijk velvet poef als eyecatcher of een poef van jute of bananenblad voor een natuurlijke uitstraling.

salontafel

5. Bijzettafels

Nog steeds geen fan van salontafels? Kies dan voor een bijzettafel naast de bank en/of een krukje die je gemakkelijk kunt verschuiven. Kun je lekker afwisselen, heb je toch genoeg plek om het een en ander op kwijt te kunnen en met een verschuifbaar krukje heb je altijd alles binnen handbereik. Win-win-win!

Wat is jouw favoriete salontafel?

Author Description

Schrijft en communiceert wat af in het dagelijks leven. Houdt zich verder bezig met een redelijk gezond leven, feestjes vieren en de wereld zien. Is het liefst het hele jaar op wintersport.

No Responses to “5 x inspiratie voor een salontafel”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*