5 tips tegen een herfstdip

De klok gaat weer een uurtje achteruit en het wordt dus nóg eerder donker ‘s avonds. Mij kun je niet blijer maken, want ik ben dol op de herfst en de gezelligheid die het met zich mee brengt. Lekker met een kop thee op de bank (uiteraard onder een dekentje), kaarsjes aan, de houtkachel die brandt en met een goed boek of een leuke serie ben ik helemaal in mijn nopjes. Benieuwd wat nog meer helpt om van de herfst een feestje te maken? Ik deel mijn tips met je!

Laagjes

Niet alleen in modewereld zijn laagjes populair, ook in je interieur zijn ze heel geschikt. Zo hebben wij sinds kort een sofa cover over de bank (weg leren bank en hallo beige sofa!) en daarover heen ligt het plaid uit Marrakech met diverse kussens. Juist door de verschillende tinten en lagen, geeft het een heel cosy effect.

Droogbloemen

Nog zo’n fijne trend waarmee je de herfst in huis haalt: droogbloemen! Zet ze bij elkaar in een vaas of verspreid ze in kleine vaasjes door het huis. Ze blijven heel lang mooi en geven een hele fijne rustieke sfeer in huis. Ook tof: de welbekende pampas pluimen, gedroogde judaspenning, berenklauw of de ultieme herfsttak met rode besjes.

Plannen maar!

Ja, de verleiding om te cocoonen is groot in de herfst/winter, maar van alleen maar huismussen worden we vaak niet veel gezelliger. Plan die spelletjesavond met vrienden in, een high tea met je zus, dagje sauna met je moeder en ach, waarom ook niet gezellig Sinterklaas vieren met z’n allen?

Voldoende licht

Om een winterdip te voorkomen is het heel belangrijk om voldoende licht tot je te nemen. Iedere dag een wandeling in de buitenlucht draagt daar aan bij, maar ook ‘sterk’ licht voor binnen. Helemaal als je iedere dag op kantoor zit, is het heel belangrijk dat je veel daglicht naar binnen krijgt of lampen hebt met een hoge intensiviteit. Die felle led lampen zijn zo gek nog niet dus. Zorg daarnaast dat je in de lunchpauze een lekkere wandeling maakt en ga voor of na het werk ook nog een blokje om. Ja, óók als het regent. ;)

DIY: maanlamp

Misschien heb je hem al voorbij zien komen op Instagram, de maanlamp is helemaal hip. En het allerleukste is dat je ‘m heel gemakkelijk zelf maakt. Kost bijna niets (ik geloof nog geen 3 euro aan materiaal) en iedereen kan het maken. Je gaat naar de Action, koopt metaaldraad op de hobby afdeling (ik koos voor goudkleurig) en op de kerstafdeling haal je een lichtsnoer met ijzerdraad (ik heb degene waar 3 batterijen in moeten met een timer). Vervolgens buig je van het metaaldraad een maanvorm en draai je de lampjes eromheen. Ik vind het juist leuk dat de lichtslinger ‘te lang’ is en er nog aan bungelt, maar dit kun je natuurlijk ook wegwerken.

DIY maanlamp

Happy herfst! Heb jij ook nog een ultieme herfsttip?

Author Description

Schrijft en communiceert wat af in het dagelijks leven. Houdt zich verder bezig met een redelijk gezond leven, feestjes vieren en de wereld zien. Is het liefst het hele jaar op wintersport.

No Responses to “5 tips tegen een herfstdip”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*