Betaalbare tuin make-over

Onze tuin was toe aan een make-over. Het was een behoorlijke troep met lelijke stoeptegels en onze achterburen plaatsten vorig jaar een enorme overkapping tegen onze schutting aan, maar dan zo’n 5 meter hoog. Je begrijpt: uitzicht verpest en ons gezellige binnenplaatsje was lang niet zo gezellig meer. Ons budget liet het niet toe om de tuin helemaal leeg te halen dus begon ons plan voor een betaalbare tuin make-over te groeien. Benieuwd naar mijn tips? Lees dan even mee!

Schutting

Geen zin/tijd om een nieuwe schutting te plaatsen, maar ben je het zat om tegen het oude lelijke ding aan te kijken? Wij gingen aan de slag met rietmatten (te koop bij bouwmarkten) en een nietpistool. Het stuk waar de overkapping uitstak, hebben we twee matten boven elkaar bevestigd zodat het in ieder geval één geheel werd. We vonden het belangrijk om wel het groene karakter te behouden in onze stadstuin dus hebben we de druif en klimop voorzichtig bewaard en vervolgens weer op de rietmatten bevestigd.

Houten vlonder

Mijn vriend heeft een eigen evenementenbureau en kwam op het idee om oude houten tentvloeren (die hij nog in de loods had liggen) op het terras te leggen. Het is een kliksysteem en met wat meten en zagen hebben we het hele terras perfect kunnen bedekken met de houten vloer. Een stuk gezelliger én weg met de stoeptegels!

Planten

Het groene karakter behouden vonden we een must. Omdat de hele tuin bestraat is, lijkt er op het eerste gezicht weinig plek voor planten. Gelukkig kun je met planten in pot ook een heel mooi sfeertje creëren. Zo hebben we nu een mooie olijfboom op het houten vlonder om het mediterraanse sfeertje compleet te maken en de hortensia’s en madelief zorgen voor wat kleur. Ben je op zoek naar mooie potten? Bij Elho vind je ze in allerlei soorten en maten, en heb je zelfs de keuze uit potten met drainage- of wateringsysteem.

Tuinmeubels

Tuinmeubels zijn vaak erg prijzig, maar met een beetje zoekgeluk kun je op Marktplaats ook een heel eind komen. Wij haalden daar onze tuintafel vandaan voor 50 euro. Niet echt een pareltje om te zien door de groene uitslag maar dat was gauw opgelost met de hoge druk reiniger. Voor een betaalbare loungebank kun je met pallets aan de slag, op internet zijn veel DIY loungeset met pallets te vinden. Matraskussens erop en klaar ben je!

Accessoires

Het allerleukste is natuurlijk om je tuin ‘af te stylen’. De planten zorgen al voor een hoop gezelligheid, maar wat leuke accessoires als lantaarns, sierkussens, (solar) lampionnen en vlaggetjes maken het écht af. Ik heb gekozen voor bamboe lantaarns zodat ze bij het riet matchen. We namen regelmatig schelpenhangers mee van vakantie dus die hebben nu ook een mooi plekje gekregen. En ik maakte zelf een vlaggenlijn met een oud laken, jute touw en naald en draad.

Tijd voor de beelden!

Zo was het eerst…

tuin upgrade

En *tromgeroffel* zo is het nu!

betaalbare tuin make-over  tips voor betaalbare tuin make-over

Vind jij onze betaalbare tuin make-over geslaagd? 

Author Description

Schrijft en communiceert wat af in het dagelijks leven. Houdt zich verder bezig met een redelijk gezond leven, feestjes vieren en de wereld zien. Is het liefst het hele jaar op wintersport.

One Response to “Betaalbare tuin make-over”

  1. Wat is het leuk geworden!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*