Mijn favoriete (budget) lampen

Hier in huis lopen mijn vriend en ik altijd tegen dezelfde interieurstruggle aan: lampen. Ze zijn reuze belangrijk maar wij konden vaak geen mooie exemplaren vinden. En als je eenmaal een zoektocht bent gestart naar een specifiek item, duurt het nóg veel langer. Na lang zoeken hebben we inmiddels verschillende lampen (met tevredenheid!) verwelkomt bij ons thuis. Ik deel vandaag mijn favorieten met je.

Glazen bollen

Geen idee wat de ‘juiste’ benaming is voor deze lampentrend maar ik vind de lampen van glas heel mooi. Ze zijn mooi in hun eenvoud, ogen chique en passen mooi in menig interieur. Wij hebben twee glazen lampen boven de eettafel hangen en ik ben er nog steeds erg blij mee. Op de hoeveelheid stof die het aantrekt na. ;)

Bamboe lamp

In ons huis zie je veel natuurlijke materialen terug en daarom vinden we lampen van plastic of kunststof ook een no go. Gelukkig zie je tegenwoordig veel lampen van natuurlijke materialen als bamboe en zeegras. In de woonkamer hebben wij een grote bamboe lamp hangen, van H&M Home. Past perfect in onze woonkamer!

budget lampen

Linnen lampenkap

Stiekem ben ik enorm verliefd op de Ay Illuminate lampen. Ik vind de prijs echter wat hoog (430 euro) want ik weet van mezelf dat ik wat lampen betreft zo veranderlijk ben als het weer. Ik vind het fijn om goedkoop lampen te bestellen zodat je zonder schuldgevoel voor een nieuw exemplaar kunt kiezen als het na een paar maanden (of weken;)) toch niet helemaal je ding blijkt. En dan wel die ”oude” naar de Kringloop brengen he, kun je er iemand anders weer blij mee maken.

Fabriekslampen

Ik heb een zwak voor oude/gebruikte spullen en kan een mooie fabriekslamp dan ook erg waarderen. Vooral in een industrieel interieur staat dit heel erg stoer. In ons (vrij klassieke) huis vind ik het geen gezicht, maar wie weet als we ooit een oude boerderij opknappen of in een gaaf loft gaan wonen.

Heb jij een voorliefde voor bepaalde lampen?

Author Description

Schrijft en communiceert wat af in het dagelijks leven. Houdt zich verder bezig met een redelijk gezond leven, feestjes vieren en de wereld zien. Is het liefst het hele jaar op wintersport.

One Response to “Mijn favoriete (budget) lampen”

  1. 28/04/2020

    Vanessa Reply

    Ik vind opvallende hanglampen boven de eettafel prachtig. Ik zou ook wel glazen bollen in huis willen, maar de hoeveelheid stof houdt me inderdaad tegen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*