Creëer sfeer in je woonkamer

Een huis waar je je thuis voelt is oh zo belangrijk. Het is de plek om tot rust te komen na een leuke of minder leuke dag en een plek waar je herinneringen maakt. De woonkamer is een van de belangrijkste plekken in huis. Je kunt je hier terugtrekken met een goed boek of lekker een avond bankhangen en Netflixen. Maar hoe creëer je nou een sfeervolle woonkamer die echt warm aanvoelt?

De woonkamer is onze lievelingsplek in huis. Het ligt aan de achterkant van het huis, tegen de tuin aan en je bent hier even heerlijk ‘alleen’, zonder inkijk vanaf de straatkant. Omgeven door groen en een grote ruimte de rust uitstraalt. Heel belangrijk voor ons, want na een drukke werkdag willen we graag bijkomen in een omgeving met zo min mogelijk prikkels. Ik deel vandaag mijn tips met je voor een warme, rustige en sfeervolle woonkamer.

1. Kleurenpalet

Werk met een kleurenpalet zodat alle kleuren bij elkaar aansluiten. Dit is de manier om rust te creëren in huis. Wij kozen voor natuurlijke kleuren en materialen. Onze woonkamer is beige, bruin, (room)wit, grijs en taupe met hier en daar een roze accent van de zoutkristallen. Een rustig palet aan kleuren maar door de verschillende tinten voelt het wel heel warm aan.

sfeer in je woonkamer

2. Natuurlijke materialen

Hierboven noemde ik het ook al even, maar door te werken met veel natuurlijke materialen creëer je veel sfeer en rust in huis. Onze favoriete materialen zijn hout, zeegras, bamboe, marmer en rotan. In de natuur vind je ook veel mooie accessoires voor in huis zoals pluimen, gedroogde bloemen en berenklauw.

3. Vloerkleed

Een vloerkleed is onmisbaar voor een sfeervolle woonkamer. Het voelt niet alleen warm aan, maar het oog ook warm. Wij kozen voor een hoogpolig sfeervol vloerkleed van tapeso.nl omdat we dit het mooist vonden met onze strakke, witte houten vloer. Met veel wit moet je uitkijken dat het niet te klinisch wordt en een hoogpolig vloerkleed geeft het juiste tegenwicht.

sfeervol wonen

4. Verlichting

Kies voor sfeervolle verlichting en veel kaarsen om de woonkamer nog meer warmte te geven. Ik vind zoutkristallampen hele mooie lichtbronnen vanwege het zachte licht en de natuurlijke uitstraling. We hebben twee grote (bamboe) lantaarns die heel sfeervol licht geven wanneer de kaarsjes aan gaan en sinds kort hangt er een grote lamp in het midden die door de dimmer zacht of juist wat feller licht geeft.

5. Sierkussens

Kussens maken het helemaal af! Kies voor sierkussens die passen bij het kleurenpallet zodat het past bij het grote geheel. Een mooi plaid mag ook niet ontbreken en als je veel ruimte hebt, staat een vloerkussen of poef ook heel gezellig.

En nu lekker chillen op de bank met een kop thee of een glas wijn. Cheers!

Author Description

Schrijft en communiceert wat af in het dagelijks leven. Houdt zich verder bezig met een redelijk gezond leven, feestjes vieren en de wereld zien. Is het liefst het hele jaar op wintersport.

No Responses to “Creëer sfeer in je woonkamer”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*