DIY: Creatief met kippengaas

Kippengaas, tegenwoordig zie je het steeds vaker terugkomen in het interieur en ook Pinterest staat er helemaal vol mee. Zo zijn er memoborden, lampenkappen en beeldjes gemaakt van gaas. Niet alleen accessoires worden van gaas gemaakt, maar ook functionele voorwerpen, zoals bijvoorbeeld een paspop of opbergrek van gaas. Vaak zijn gaasproducten bewerkte voorwerpen die al in huis aanwezig waren. In de winkels kom je daarom ook nog niet zoveel kippengaas producten tegen. Des te meer reden om er zelf mee aan de slag te gaan tijdens een regenachtige herfstdag!

Schermafbeelding 2014-11-27 om 08.50.50
Geïnspireerd door de bovenstaande foto’s? Gaasproducten kun je gemakkelijk zelf maken. Misschien heb je nog wel gaas over van een hekwerk en anders kun je gaas gewoon bij de bouwmarkt kopen. Gaas is daarnaast lekker goedkoop, voor € 2,50 heb je al een hele meter. Met het gaas kun je vervolgens van oude voorwerpen allemaal leuke producten maken. Wat dacht je van een lege pot pindakaas? Maak de pot schoon, haal het etiket eraf en wikkel er gaas omheen. Een leuke strik erop en een waxinelichtje erin: een schattige theelichthouder is gemaakt!

Eén van de leukste toepassing met kippengaas is toch wel het memobord. Een memobord is een bord met een verzameling van je persoonlijke spullen. Leuke (polaroid)foto’s kun je hier ophangen, maar ook bijvoorbeeld een to-do lijstje. Hieronder de uitleg om zelf aan de slag te gaan met een memobord.

DIY vintage memobord

Benodigdheden:

 • Oude fotolijst
 • 1 meter kippengaas
 • Verf
 • Wasknijpers
 • Leuke foto’s, kaartjes, quotes
 • Schaar
 • Nietpistool
 • Schuurpapier

Instructies:

Om te beginnen pak je de fotolijst. Je haalt het glas en karton uit de lijst, zodat je enkel de lijst overhoudt. Vervolgens leg je lijst met de goede kant naar onder op tafel en leg je het kippengaas er over heen. Met het nietpistool bevestig je het kippengaas op de lijst. Het gaas dat aan de zijkant overblijft kun je er afknippen met een schaar. Als het met een schaar niet lukt, kun je eventueel een snoeischaar gebruiken. De basis van je memobord is nu af en het is tijd om te gaan versieren!

Als je de lijst niet mooi vindt, kun je deze verven in een kleur naar keuze. Om de lijst een ‘vintage look’ te geven, kun je de lijst eerst verven met bijvoorbeeld donkerrood en dan erover heen met lichtrood. Als de verf is gedroogd kun je die voorzichtig wegschuren met schuurpapier, waardoor het lijkt alsof de verf is afgebladderd en de lijst oud is.

Als de lijst af is, is het tijd om het memobord een persoonlijke invulling te geven. Met wasknijpers kun je allemaal leuke herinneringen erop hangen. Maar houd het niet enkel bij briefjes, kaartjes en foto’s, je kunt namelijk ook je sieraden en sleutels erop hangen! Hang het bord vervolgens op een plek in je huis waar je het iedere dag kunt zien en herinnert kunt worden aan de leuke dingen en de minder leuke dingen, zoals de boodschappen die je morgen niet mag vergeten. Veel plezier!

Schermafbeelding 2014-11-27 om 08.48.34
All photos: Pinterest

Author Description

Als gastblogger kun je een bijdrage leveren aan deze site. De enige voorwaarden: dat het onderwerp bij VG past en dat het om unieke content gaat. Voor meer informatie kun je mailen naar info [at] verrassendgenoeg.nl

3 Responses to “DIY: Creatief met kippengaas”

 1. 27/11/2014

  Northflix Reply

  Oh, wat een originele ideeën met zo’n “simpel” product als kippengaas.

 2. 27/11/2014

  Valerie Reply

  Leuke inspiratie!

 3. 28/11/2014

  Bouchra Reply

  Leuk zo’n memobord!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*