Een mooi thuiskantoor inrichten

Nu ik fulltime als freelancer werk, werk ik vanuit huis. Heerlijk natuurlijk om je eigen tijd te kunnen indelen en inmiddels heb ik helemaal mijn draai gevonden. Een van de dingen die het zo prettig maken, is dat ik nu een fijne werkplek heb. Benieuwd hoe ik mijn thuiskantoor heb ingericht? Hier lees je er meer over.

In het begin zag ik best een beetje op tegen het fulltime vanuit huis werken. Vooral omdat je ‘s avonds niet de deur achter je dicht kunt trekken waardoor je letterlijk afstand neemt van je werk. Ik werk en woon in hetzelfde huis en dus moet je ervoor zorgen dat je daar een goede balans in vindt. Wat voor mij heel erg heeft geholpen is om een plek te creëren waar ik werk. Als ik klaar ben aan het eind van de dag of op vrijdagmiddag, gaat mijn Macbook uit en berg ik hem op. Zo heb ik als nog het ”vrije” gevoel en dat is mijn spreekwoordelijke deur die ik dicht doe.

Het inrichten van een thuiskantoor

Ik zit helemaal aan de voorkant van het huis, aan de straatkant. Dit is namelijk een lichte plek en ik vind het fijn om op die manier nog wat mee te krijgen van het leven buiten. Kinderen die van en naar school gaan, mensen die de hond uitlaten etc. Zo krijg je geen geïsoleerd gevoel omdat er leven om je heen is. Als je eenmaal weet waar je wilt gaan zitten, is het belangrijk om een fijn bureau te hebben.

Zorg dat je alles binnen handbereik hebt wat je nodig hebt als je de dag begint. Een notitieboek, je agenda, andere kantoormaterialen, oplader etc. Ook is het prettig om te zorgen voor fijn licht, eventueel met een bureaulamp. Goede verlichting is erg belangrijk tijdens het werken en op deze pagina van Vink Lisse kun je lezen welke verlichting het beste bij jouw werkplaats past.

Kleed het kantoor gezellig aan met wat planten (groen werkt goed voor je concentratie!) en eventueel een archiefkast om je papieren en/of administratie in te bewaren. Misschien heb je nog plek voor wat leuke accessoires of een schilderij aan de muur. Het belangrijkste is dat je een plek creëert waar jij je fijn voelt én productief kunt werken.

Zorg daarnaast altijd voor een goede planning. Juist nu je je eigen tijd in kan plannen, is dit heel belangrijk. Ik vind het prettig, wanneer het kan, om tussen 9-17u te werken en in het weekend ook echt vrij te zijn. Een goede planning is daarbij essentieel.

Inspiratie nodig?

Ik ben dol op inspiratie opdoen en vaak zeggen beelden meer dan woorden als je het hebt over styling en interieur. Tijd voor wat fijne plaatjes dus!

 

Author Description

Schrijft en communiceert wat af in het dagelijks leven. Houdt zich verder bezig met een redelijk gezond leven, feestjes vieren en de wereld zien. Is het liefst het hele jaar op wintersport.

No Responses to “Een mooi thuiskantoor inrichten”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*