Ethnicraft bijzettafel mét opbergruimte

Nadat er twee tafeltjes zijn gesneuveld in vier weken tijd, met dank aan onze lompe labrador die zijn intrede heeft gemaakt, was het tijd voor iets stevigers. Een tafel die staat. En ook blijft staan. Niet alleen de hond was een factor om rekening mee te houden, ook vriendlief had zo zijn voorkeuren want hij vindt het soms wat ”wit en vrouwelijk” in huis. Tel daar mijn wensen nog eens bij op en je begrijpt: het was geen makkelijke zoektocht dus des te blijer zijn we (alledrie!) met de Ethnicraft Monolit bijzettafel

Een bijzettafel van hout en staal

Het wensenlijstje was dus eigenlijk als volgt: een stevige tafel, niet wit, niet breekbaar en het liefst een beetje stoer. Zelf wilde ik graag een tafel van natuurlijke materiaal. Juist omdat het huis nogal wit is (zelfs de houten vloer is wit), kleurt hout- en bamboe daar prachtig bij. Het geeft warmte aan het huis zonder overheersend te zijn. De man en ik delen onze liefde voor zwart staal dus qua onderstel wilden we dit graag terugzien in de bijzettafel.

Met opbergruimte

De Monolit tafel van het Belgische designlabel Ethnicraft was er een waar we allebei verliefd op werden. Het is een stevige tafel van mooi massief eikenhout en met een stalen onderstel. Mega groot pluspunt: hij is zo ontworpen dat er opbergruimte in schuilt doordat je het tafelblad eraf kunt halen. Helemaal in het Marie Kondo tijdperk een meerwaarde want het zorgt voor een leeg, opgeruimd huis. Hier heb je bijvoorbeeld plek om boeken, magazines en kaarsen in kwijt te kunnen, maar ook de afstandsbediening heeft nu eindelijk een vaste plek. Aangezien ik deze altijd verstop vanwege zijn niet zo charmante uiterlijk en mijn vriend deze altijd weer moet zoeken, is dit voor ons zeker een uitkomst.

Dogproof

Door het minimalistische en tijdloze ontwerp van designer Sascha Sartory is het een tafel die past in allerlei interieurstijlen. De tafel heeft voor ons de perfecte hoogte want onze nonstop kwispelende labrador van 30 kilo heeft nogal wat kracht in zijn staart, maar kan nu mooi niets van tafel ‘kwispelen’. Ook is de tafel heel stevig en kan hij tegen een stootje: ook nog eens hartstikke dogproof dus!

Mijn liefde voor dit mooie merk is aangewakkerd en ik kan niet wachten om meer moois van Ethnicraft aan ons huis toe te voegen. Vooral het Air Bed en de N2 fauteuil staan hoog op het wensenlijstje. Ben jij bekend met dit merk? Wat zijn jouw favoriete items? Ik ben benieuwd!

Author Description

Schrijft en communiceert wat af in het dagelijks leven. Houdt zich verder bezig met een redelijk gezond leven, feestjes vieren en de wereld zien. Is het liefst het hele jaar op wintersport.

One Response to “Ethnicraft bijzettafel mét opbergruimte”

  1. 26/03/2019

    Yvonne Reply

    Erg leuk zeg! Ik ken dit merk niet. Zal eens neuzen wat ze nog meer hebben :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*