Glazen deuren in je interieur

Glazen deuren in je interieur, echt interessant klinkt het misschien niet. Toch zijn deuren essentieel om de juiste sfeer in huis te creëren. En het is waar, deuren kunnen saai zijn, maar de glazen variant kan je zo persoonlijk maken als je zelf wilt! Om je een beeld te geven wat er tegenwoordig allemaal mogelijk is, heb ik 3 unieke varianten op een rij gezet.

Matglazen deur

Een matglazen deur zie je met name terug als afscheiding tussen de badkamer en een slaapkamer. Door een matglazen deur heb je veel lichtdoorval én toch ook privacy. De matte variant geeft meer privacy omdat je niet of nauwelijks door deze deur heen kunt kijken. Matglazen deuren worden gemaakt van gehard glas, vrijwel iedere glashandel levert deze glassoort.

glazen deuren in je interieur

Heldere glazen deuren

Heldere glazen deuren zie je steeds vaker terug in woningen. Ze dienen vaak voor het creëren van een ruimtelijk gevoel waarbij de lichtinval geheel wordt doorgelaten. Hierdoor worden ze vaak als echte eye-catcher geplaatst, bijvoorbeeld tussen de woonkamer en de gang.

glazen deuren in je interieur

Afbeelding of zandstralen

Naast matte en heldere glazen deuren heb je ook de mogelijkheid om een glazen deur te kiezen met een opdruk. De decoraties voor glazen deuren kunnen helemaal worden aangepast aan je persoonlijke smaak. Een motief op de glazen deur wordt er simpel voor je opgedrukt zoals een streepjes of vierkantjes motief. Afbeeldingen zijn echter ook mogelijk, het is zelfs mogelijk om volledige kleurenprints van bijvoorbeeld een zonsondergang toe te passen op de glazen deur. Daarnaast kan er gedecoreerd worden door middel van het glas te laten zandstralen. Hierbij wordt het glas gematteerd door het met zand en glas te bespuiten onder hoge druk.

glazen deuren in je interieur

Kortom, met glazen deuren kun je alle kanten op en vrijwel elke glaszetter kan dit soort glazen deuren plaatsen. Weg met het idee dat deuren in je woning geen charme hebben, ze sluiten een ruimte of kamer juist af zonder het gevoel te geven opgesloten te zijn. Ze zijn sfeervol, verrassend en natuurlijk veilig gehard.

Author Description

Schrijft en communiceert wat af in het dagelijks leven. Houdt zich verder bezig met een redelijk gezond leven, feestjes vieren en de wereld zien. Is het liefst het hele jaar op wintersport.

3 Responses to “Glazen deuren in je interieur”

 1. 06/08/2015

  Dina Reply

  Glazen deuren zijn heel mooi, maar ik kan me nog een ontzettend gênant incident herinneren (iets met een glazen duur die ik niet zag).. :P

  • 07/08/2015

   Anouk van Eldik Reply

   Haha! Hier moest ik wel even hardop om lachen. Is inderdaad een beetje oppassen geblazen.

 2. 06/08/2015

  Nesrin Reply

  Heel gaaf maar ik weet dat ik er elke keer tegen aan zou lopen. Gegarandeerd ;-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*