Hoe zorg je voor een fijn thuisgevoel?

Van je huis een thuis maken. Voor veel mensen een crime, maar ik vind het geweldig. Dat huiselijke gevoel creëren met een sfeervolle living waar je, zodra je binnenstapt, wordt overspoeld door rust en geluk. Een absolute must als je het mij vraagt want we brengen heel wat tijd binnenshuis door. Bovendien hebben we het nodig om in deze drukke tijd met veel prikkels tot rust te komen op een fijne, warme plek. Opladen, ontspannen en bijkomen zodat we er de volgende (ongetwijfeld drukke) dag weer vol tegenaan kunnen.

Moodboard

Vind je het lastig om je woonstijl te bepalen? Ga eens los op een vel papier en knip en plak uit oude tijdschriften. Vaak kijken we alleen naar meubels en accessoires maar de juiste kleuren en materialen zijn zo belangrijk om je stijl te bepalen. Het zorgt voor eenheid (en dus rust) in huis. De juiste kleuren en materialen is voor iedereen heel persoonlijk dus kijk vooral naar wat jij zelf mooi vindt. Je hebt er niets aan als de verkoopster in de winkel zich thuis voelt in jouw huis en jij zelf niet.

Veilig gevoel

Een geborgen gevoel in huis is een must. Zorg daarom altijd voor mooie raamdecoratie, zo kun je je afsluiten van de buitenwereld en voelt het echt alsof je even helemaal alleen bent. Ook belangrijk: zorg voor goede sloten op de deuren. Een erkende slotenmaker kan je hierbij helpen. Alleen als je je 100% veilig voelt, kun je zorgen voor geborgenheid.

Persoonlijke touch

Zorg in huis altijd voor een persoonlijke touch. Stijlkamers in woonwinkels zijn leuk en handig, maar klakkeloos alles kopiëren naar je eigen woonkamer werkt niet. Dan mis je het ‘eigen’ gevoel. Een persoonlijke touch betekent niet per se dat je je huis vol foto’s hoeft te hangen (mag natuurlijk wel;)). Met spulletjes van vroeger, erfstukken en souvenirs kun je je huis ook een persoonlijke touch geven.

Hoe heb jij van je huis een thuis gemaakt?

Author Description

Schrijft en communiceert wat af in het dagelijks leven. Houdt zich verder bezig met een redelijk gezond leven, feestjes vieren en de wereld zien. Is het liefst het hele jaar op wintersport.

3 Responses to “Hoe zorg je voor een fijn thuisgevoel?”

 1. Ik vind de decoratie, wat plantjes, kaarsjes enzo, een plek al snel sfeervoller maken waardoor ik me al snel op plekken thuis voel! Inmiddels ben ik twee keer verhuisd, en voelde ik me gelijk zonder moeite thuis.

 2. 26/02/2020

  Vanessa Reply

  Je thuis voelen is inderdaad heel belangrijk. Decoratie kan daar zeker bij helpen. Plantjes, kaarsen en persoonlijke spulletjes waar je blij van wordt!

 3. 26/02/2020

  Timon Reply

  De persoonlijke touch is idd belangrijk, ook als je als nieuw koppel samen gaat wonen. Heb ik zelf meegemaakt, want ik was helemaal gewend aan mijn eigen omgeving dat het moeilijk aanpassen was. Gaat na 2 maandjes al veel beter nu :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*