Houten meubels van Ethnicraft

Ik hoef jullie vast niet meer te vertellen hoe dol ik ben op natuurlijke materialen in huis. En als ik één favoriet moet kiezen tussen al het moois dan ga ik voor (robuust) hout. Het geeft zo’n fijne rustieke uitstraling en je kan er alle kanten mee op in je interieur. Een merk dat dit als geen ander begrijpt is Ethnicraft. Geen groot wonder dus dat dit een van mijn favoriete designlabels is. 

Het Belgische Ethnicraft

Ethnicraft is afkomstig uit België en in bijna alle ontwerpen wordt er gebruik gemaakt van massief eiken- walnoten- of teakhout. De ontwerpen zijn simpel, het echte ‘less is more’ komt hier bij kijken zonder saai te zijn. Dat kan ook niet anders als je werkt met zulke mooie materialen. Door de elegante en tijdloze uitstraling raak je niet gauw uitgekeken op de items én passen ze in ieder interieur. De ontwerpen doen mij af en toe denken aan de Deense Arne Jacobsen die bekend staat om zijn designs die zowel eenvoudig als praktisch zijn.

Duurzaamheid

Het Belgische designlabel heeft duurzaamheid hoog in haar vaandel staan. Zo maken ze enkel gebruik van gerecycled hout of er wordt voor een gekapte boom een nieuwe boom geplant. Doordat het hout eerlijk verkregen is en ecologisch verantwoord, kan je nóg meer genieten van de designs.

Ik stel je graag voor aan mijn 3 favoriete meubels van Ethnicraft:

1. De houten N3 bank

Met stipt op 1: de Ethnicraft N3 bank. Prachtig in haar eenvoud en ik weet zeker dat deze heel mooi tot haar recht komt in onze lichte interieur en op de witte, houten vloer. Met een schapenvacht en (zit)kussen ook heel erg comfortabel en uitnodigend om neer te ploffen met een kop koffie en een tijdschrift. Of vrienden die aanschuiven voor een diner. De bank maakt onderdeel uit van de N serie, alle items binnen deze collectie worden gekenmerkt door duurzame designs. Ik ben al aan het sparen!

2. Het droombed

Op nummer 2: dit prachtige houten bedframe van teakhout met metalen pootjes. De strakke vormen en het robuuste materiaal zijn een match made in heaven als je het mij vraagt. Ik kan me zo voorstellen dat slapen nóg plezieriger wordt in dit bed. Ethnicraft heeft nog een aantal design bedden in haar collectie, stuk voor stuk knapperds als je het mij vraagt.

Ethnicraft meubels

3. Houten stoel met leren zitting

Ik heb zo’n idee dat ik er eigenlijk geen woorden aan vuil hoef te maken, want dit plaatje zegt toch al meer dan genoeg? Absoluut verliefd op deze klassieker en ik zie het al helemaal voor me dat deze stoelen tegenover de N3 bank staan te schitteren!

Author Description

Schrijft en communiceert wat af in het dagelijks leven. Houdt zich verder bezig met een redelijk gezond leven, feestjes vieren en de wereld zien. Is het liefst het hele jaar op wintersport.

No Responses to “Houten meubels van Ethnicraft”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*