Welke houten vloer past bij jouw stijl?

Niets is zo authentiek als een echte houten vloer. Omdat keramisch parket in allerlei verschillende houttinten te verkrijgen is, past het nagenoeg bij elke stijl interieur. Modern, klassiek of juist landelijk; wanneer je kiest voor keramisch parket krijgt de ruimte altijd een warme look. Bij Totaaltegel is keramisch parket in vele verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Welke wensen je ook hebt, hier hebben ze altijd een passen tegelvloer. Bekijk het ruime assortiment keramisch parket online of kom langs in een van de showrooms in Hegelsom of Vianen.

Keramisch parket

Keramisch parket zijn tegels die lijken op een parketvloer. Deze tegels zijn vervaardigd in ‘parket afmetingen’, waardoor keramisch parket bijna niet meer te onderscheiden is van houten parket. Keramisch parket is gemaakt van keramiek. Keramiek is zeer hard, erg slijtvast en hittebestendig. Keramisch parket heeft een revolutie teweeggebracht in de wereld van de vloeren. Door de warme uitstraling van hout te combineren met de technische voordelen van keramische tegels is dit misschien wel de beste keuze van dit moment.

houten vloer

Voordelen van keramisch parket

Het voordeel van keramisch parket vergeleken met een houten vloer is het onderhoudsgemak. Een houten vloer heeft een prachtige uitstraling, maar dient jaarlijks geolied, gelakt of in de was gezet te worden. Daarnaast is keramisch parket krasvast, slijtvast en perfect te combineren met vloerverwarming. Alle voordelen op een rij:

  • Waterbestendig
  • Hoge slijtvastheid en krasbestendigheid
  • Geen vlekken
  • Hittebestendig
  • Bestand tegen vorst en slecht weer
  • Duurzaam
  • Geen extra behandeling nodig
  • Ecologisch
  • Gemakkelijk schoon te houden

Houtlook tegels

Een andere naam  voor keramisch parket is houtlook tegels. Deze tegels worden zo vervaardigd dat ze altijd een unieke uitstraling hebben. Met een speciale technologie kunnen de nerven en knoesten die ook in hout zitten ook in de tegels verwerkt worden. Het keramisch parket word gelegd met een bijhorende kleur voeg zodat de vloer een mooi geheel krijgt. Deze keramische tegels kunnen in elke natuurlijke houtkleur vervaardigd worden. Ook kleuren die niet met echt hout gemaakt kunnen worden, zoals zwart, wit en groen zijn met keramisch parket te vervaardigen. Zo is keramisch parket in elke woonstijl toe te passen.

Soorten keramische parkettegels

Keramische parkettegels zijn er in verschillende soorten en maten. Het grootste onderscheid bij keramisch parket zit in de soort houtlook. Keramisch parket is verkrijgbaar in diverse houtmotieven zoals eiken, beuken, kersen, tropisch hardhout en meer. Daarnaast kun je kiezen uit een groot aantal looks waaronder hardsteenlook, betonlook en houtlook tegels. Keramisch parket is verkrijgbaar in de gangbare parket formaten zoals 20 x 120 cm, 23 x 120, 30 x 120 cm en ook 30 x 150 cm. Deze worden over het algemeen in een wildverband gelegd. Totaaltegel beschikt over een gevarieerd assortiment aan keramische parkettegels, welke direct uit voorraad geleverd kunnen worden.

Author Description

Schrijft en communiceert wat af in het dagelijks leven. Houdt zich verder bezig met een redelijk gezond leven, feestjes vieren en de wereld zien. Is het liefst het hele jaar op wintersport.

No Responses to “Welke houten vloer past bij jouw stijl?”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*