Ikea Kivik bank met nieuwe hoezen

Ons karakteristieke huis heeft bijna alleen maar voordelen naar mijn mening. Maar sinds we hier kwamen wonen (3.5 jaar geleden alweer!) was er een ding waar ik nooit tevreden over was. De zithoek… Al die leuke hoekjes en authentieke inbouw kasten mogen dan heel sfeervol zijn, bij het inrichten van met name grote meubels is het tevens een uitdaging. Maar daar is eindelijk verandering in gekomen!

De zoektocht

De bank was het grote probleem in huis. Hoewel ”groot”; daar zat nou precies het probleem. Een grote bank paste niet terwijl de woonkamer heel ruim is. Maar door twee deuren aan beide kanten (een naar de keuken en een naar de kelder+kast) werd de zoektocht behoorlijk ingewikkeld. Liep je eindelijk tegen je droombank aan, was deze standaard te breed waardoor de deuren niet meer open konden. Niet heel handig. Maar gelukkig zijn er tegenwoordig steeds meer elementenbanken die je zelf kunt samenstellen. En laat dat nou onze redder zijn geweest!

Ikea Kivik hoekbank

De Ikea Kivik hoekbank konden we precies kwijt in de breedte met als groot voordeel dat de bank nog een keer zo groot is doordat het ook nog eens 2,75m de kamer in gaat. De ruimte is groot genoeg en wordt op deze manier vele malen beter benut. Het model was dus perfect, maar de originele gemeleerde grijze stof was niet helemaal mijn ding.. Maar daar blijkt gelukkig een hele mooie oplossing voor: nieuwe hoezen van Norsemaison!

NorseMaison: hoezen voor Ikea banken

Norsemaison maakt unieke hoezen op maat voor bestaande Ikea banken. Je krijgt staaltjes thuisgestuurd van stoffen en kleuren die je mooi vindt en op basis van de staaltjes maak je een definitieve keuze. Ideaal want zo kun je de stoffen en kleuren toch even in het echt zien, voelen en plaatsen in de ruimte. Alle hoezen worden met de hand gemaakt door ervaren naaisters. De levertijd is 5 tot 6 weken.

Mijn droombank

Mijn droombank was altijd al een lichte, beige bank maar met hond en baby misschien niet de meest veilige keus. Gelukkig kunnen de hoezen gewoon gewassen worden op 30 graden. Mede daardoor besloot ik toch voor de classic stof in de kleur licht zand #4. En ik ben er zo blij mee! Het past perfect in ons huis en is toch een stuk warmer dan een witte tint. Tot nu toe is het wassen nog niet nodig geweest want eventuele vlekjes zijn gemakkelijk te verwijderen – voordeel van 100% polyester.

De hoezen sluiten door middel van het klittenband systeem waar de Ikea bank van voorzien is, perfect aan. Je ziet dus niet dat er een aparte hoes om de bank heen zit en je bank heeft een totaal andere uitstraling. Ook heel tof dus als je uitgekeken raakt op je huidige kleur of gewoon een keer wat anders wil. Norsemaison heeft zelfs fluweel en corduroy stoffen voor een compleet nieuwe look.

Genoeg gepraat, tijd voor de foto’s!

Wat vinden jullie van onze Ikea Kivik bank met nieuwe hoezen?

Author Description

Schrijft en communiceert wat af in het dagelijks leven. Houdt zich verder bezig met een redelijk gezond leven, feestjes vieren en de wereld zien. Is het liefst het hele jaar op wintersport.

No Responses to “Ikea Kivik bank met nieuwe hoezen”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*