Hier moet je op letten bij het kopen van tuinstoelen

Al lange tijd waren wij op zoek naar een nieuwe tuintafel. De picknicktafel bleek toch niet zo lekker te zitten en kwam ook niet optimaal tot zijn recht in onze nieuwe tuin. Toen we de tuintafel eenmaal hadden gevonden (een opknappertje via Marktplaats) kwamen we bij de volgende zoektocht terecht: het kopen van tuinstoelen.

We zijn bij heel wat woonwinkels wezen kijken voordat we eenmaal de perfecte tuinstoelen hadden gevonden. Bij een tafel waren onze enige wensen dat ie van hout was, minstens 2 meter lang en lekker stevig. Maar voor een tuinstoel vond ik veel meer dingen belangrijk. Ook op zoek naar nieuwe tuinstoelen? Ik geef je als expert inmiddels, tips waar je op moet letten bij de aanschaf.

Voor wie

Bedenk goed wie er op de tuinstoelen moeten zitten. Zijn jullie vaak met zijn tweeën of juist met veel vrienden? Of misschien heb je zelf wel kinderen of vaak kinderen over de vloer. Allemaal dingen die invloed hebben op je stoelkeuze. Wij kozen bewust voor stoelen met armleuning voor meer comfort en met zitkussen. Zo kun je lekker lang tafelen, maar in ons geval ook belangrijk: lekker vanuit de tuin werken met je laptop bij goed weer.

Opbergen

Wat doe je met de tuinstoelen wanneer het winter wordt? Wil je ze opbergen, maar heb je niet veel opbergruimte of een grote schuur tot je beschikking, dan is het handig als de stoelen inklapbaar zijn. Mocht je wel een schuur hebben waar je wat in kwijt kan kun je vaak met opstapelbare stoelen ook al uit de voeten.

Materiaalkeuze

Ga je voor een lange termijn stoel of vind je het prima om over een paar jaar weer opnieuw te kijken naar je tuinset? Ook het uiterlijk van de stoel speelt mee in de materiaalkeuze. Het scheelt een hoop als je al besloten hebt wat voor materiaal je wilt hebben, zo kun je veel gerichter zoeken.

Mix en match

Ik vind het erg leuk om net als binnen een mix en match te doen aan stoelen. Zo houd je het geheel speels én kun je wat betaalbaarder je slag slaan. Wij kozen voor een paar dure stoelen die écht lekker zitten en een paar goedkopere stoelen die prima zitten. Omdat we toch meestal met z’n tweeën zijn is dit een ideale oplossing. Wanneer er wel mensen mee eten of komen borrelen hebben we wel genoeg stoelen. En ik zal dan heus die fijn stoel afstaan aan onze gasten. ;)

Waar let jij op bij het kopen van tuinstoelen?

Author Description

Schrijft en communiceert wat af in het dagelijks leven. Houdt zich verder bezig met een redelijk gezond leven, feestjes vieren en de wereld zien. Is het liefst het hele jaar op wintersport.

No Responses to “Hier moet je op letten bij het kopen van tuinstoelen”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*