Make-over van de woonkamer

Ik heb onlangs de woonkamer over de kop gegooid zodat we de grote bank weer konden gebruiken. We hebben namelijk een elementenbank waarvan één element boven stond omdat het niet paste in de huidige opstelling. Maar nu we de bank 3 meter naar voren hebben gezet past het wel degelijk. En eigenlijk vind ik het zo veel gezelliger. We hebben een vrij lange woonkamer waardoor we ver van de televisie en houtkachel af zaten toen de bank tegen de muur stond. Nu staat hij halverwege de kamer en is het veel knusser. Van veranderen komt veranderen, dat bleek wel weer na deze verschuiving want ineens kreeg in het in mijn bol.

De muur

De lambrisering wil ik er namelijk écht af hebben en dan kunnen we de muur een nieuw kleurtje geven. Of een mooi behang, daar twijfel ik nog over. ‘Vroeger’ vond ik behang echt een no go maar tegenwoordig zie ik zoveel toffe prints voorbij komen dat ik dit best een keer wil testen op één wand. Bijkomend voordeel is ook dat we dan niet per se de muur hoeven te stucen.

 

Salontafel

Al langer was ik op zoek naar een nieuwe salontafel. Alweer? Ja alweer, want ondanks dat ik de kleine tafeltjes heel tof vind, wint praktisch het vaak bij mij. Waar laat iedereen de late night snacks toch? Dus wij gingen op zoek naar een groter exemplaar die lompe labrador proof is want onze Tom loopt menig tafel omver als ze niet zwaar genoeg zijn. We zaten te twijfelen tussen een ronde salontafel of een marmeren, rechthoekige salontafel. Uiteindelijk is het die laatste geworden en zeker geen spijt van. Het geeft de ruimte een stoere touch en past toch mooi bij de rest.

Tv meubel

Toen we in dit huis kwamen wonen hebben we er voor gekozen om de ingebouwde tv-kast eruit te slopen en de televisie aan de muur te hangen. Met zo’n arm die je alle kanten op kan bewegen. Ideaal, maar toch kan ik soms vol verlangen kijken naar zo’n mooi houten tv meubel. De televisie vind ik altijd een doorn in het oog dus ik ben nog op zoek naar de ideale manier om hem zo subtiel mogelijk ‘weg te werken’.  Met een tv meubel kun je met accessoires om de tv heen goed de aandacht weerleggen. Dus wie weet gaan we ooit nog eens overstag!

Kussens

Bij een grotere bank heb je natuurlijk ook meer plek voor kussens en plaids. Zo leuk om met kleine veranderingen weer een heel nieuw sfeertje te creeeren. Ik koos voor mooie naturel kussens en een aantal beni ouarain (je weet wel, die Marokkaanse zwart/witte die je nu veel ziet) matchend bij de poef die we uit Marrakech meenamen. Ook wil ik het nog wat meer aankleden met een nieuw schapenvachtje, maar dan wel een duurzame.

sfeer in huis

Lamp

Dag bamboelamp, ik was een beetje op je uitgekeken.. En ik kreeg een hele mooie linnen hanglamp opgestuurd die perfect past bij de rest van de woonkamer. Nu moet ik alleen vriendlief nog even lief aankijken om ze te verwisselen.

Hebben jullie ook zo’n last van veranderdrang in een nieuw jaar?

Author Description

Schrijft en communiceert wat af in het dagelijks leven. Houdt zich verder bezig met een redelijk gezond leven, feestjes vieren en de wereld zien. Is het liefst het hele jaar op wintersport.

No Responses to “Make-over van de woonkamer”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*