Mangohout en metaal voor je salontafel? Jij gaat écht met je tijd mee!

Het gebruik van mangohout in het vervaardigen van meubelen is vrij nieuw. De voordelen van dit hout waren al vrij snel duidelijk en vooral als je ecologisch wilt leven, is mango het neusje van de zalm. Zoek jij een salontafel industrieel? Combineer dit prachtige mangohout dan met staal en metaal en je krijgt een stoer resultaat. Cavetown.nl heeft een zeer ruim aanbod aan salontafels met mango en staal. Maak je keuze en wees mee met je tijd!

Wat is mangohout precies?

Mangobomen worden hoofdzakelijk aangeplant voor de vruchten. De boom kan 40m hoog en de stam kan 4m dik worden. Dit resulteert in stevige brede planken die uiterst geschikt zijn voor het vervaardigen van tafelbladen. Het fijne aan mangohout is dat het enkel gekapt wordt als de boom geen vruchten meer draagt. Je kunt er bijgevolg gerust van zijn dat je tafel volledig ecologisch verantwoord is.

Waarom kiezen voor een mango houten salontafel?

Mango hout vertoont een mooie kleurschakering. Het hout varieert van goudbruin tot rozerood, geel en lichtbruin. Dit soort hout brengt een super gezellige sfeer in je huis. En je hebt keuze tussen stoere robuuste salontafels en meer verfijnde ontwerpen. Zowel het tafelblad als het onderstel maken de look van je salontafel. Bekijk maar eens industriële salontafel met een dik blad met een robuust frame of onderstel en vergelijk het met een tafel met fijn blad en fijne zwarte pootjes. Ze hebben een totaal andere uitstraling. Doordat er zoveel variaties in mango bestaan, krijgt mango hout in elke omgeving een plekje: modern, industrieel, landelijk, retro of Scandinavisch interieur.

Mango of toch nog wat anders?

Uiteraard willen wij in dit artikel niet beweren dat mango dé enige echte houtsoort voor salontafels is. Ook teak, eik en acacia zijn schitterend in een stoere salontafel. Het zijn houtsoorten die al langer meegaan in de meubelwereld en zij hebben zeker ook hun sporen al verdiend! Salontafels met dit hout vind je gelukkig ook bij Cavetown. Over persoonlijke smaak valt niet te discussiëren, het gaat tenslotte om de uitstraling die jij wilt creëren in je woning.

Author Description

Schrijft en communiceert wat af in het dagelijks leven. Houdt zich verder bezig met een redelijk gezond leven, feestjes vieren en de wereld zien. Is het liefst het hele jaar op wintersport.

No Responses to “Mangohout en metaal voor je salontafel? Jij gaat écht met je tijd mee!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*