Meer privacy in huis

Een van de grote voordelen van dit huis vind ik de achterkamer. Deze ligt namelijk verscholen vanaf de straatkant waardoor je daar volop privacy hebt. De voorkamer ligt aan de straatkant en met een huis in het centrum én een basisschool in je straat, valt er altijd wel wat te kijken. Soms heel fijn, maar niet altijd. Hoe zorg je voor meer privacy in huis?

Toen we hier net kwamen wonen zaten we gewoon altijd in de achterkamer, genoeg privacy en ruimte. Maar de voorkamer is ook een hele fijne plek dus ook die wilde ik meer bij het huis betrekken. Met een paar kleine aanpassingen hebben we ervoor gezorgd dat we daar heerlijk kunnen tafelen, borrelen en dineren zonder dat de heel straat mee kan genieten.

1. Gordijnen

Sowieso sfeermaker nummer 1 in huis als je het mij vraagt. Wij hadden het geluk dat de vorige bewoonster de gordijnen liet hangen dus zelfs toen het hele huis leeg stond, voelde het nog warm aan. Mijn voorkeur gaat uit naar lichte gordijnen die lekker lang zijn (minstens tot de grond!) en als het even kan in natuurlijke materialen als katoen of linnen.

2. Plooigordijnen

Altijd de gordijnen dicht voelt kan heel opgesloten of benauwd voelen. In de winter vind ik dat geen probleem, ik ben stiekem dol op ‘cocoonen’ en het kan mij dan niet knus genoeg in huis. Nu het weer wat langer licht blijft, vind ik het minder nodig.

Plooigordijnen zijn ideaal: je kunt deze namelijk zowel vanaf boven als beneden bedienen waardoor je er dus gemakkelijk voor kan kiezen om een deel van het raam af te sluiten en een deel open te laten. Kies wel voor plissé gordijnen op maat want het komt nogal nauw met de afmetingen. Naast een stukje privacy en sfeer is deze raamdecoratie ook zonwerend, erg prettig voor hete zomerdagen waarbij het in ons oude huis al gauw 25 graden wordt.

3. Planten

Ik heb voor het eerst groen in huis! Een kleur! Best een dingetje voor mij, want als je mij volgt op Instagram weet je dat dit zelden voorkomt. Maar planten zijn heel sfeerverhogend en bovendien heel handig voor wat extra privacy. De strelitzia is favoriet, ik heb een nogal groot exemplaar dus met deze voor het raam wordt naar binnen loeren knap lastig. Holeeholee!

Author Description

Schrijft en communiceert wat af in het dagelijks leven. Houdt zich verder bezig met een redelijk gezond leven, feestjes vieren en de wereld zien. Is het liefst het hele jaar op wintersport.

No Responses to “Meer privacy in huis”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*