Mijn droombadkamer met regendouche

Je hebt badkamers en je hebt badkamers. Begrijp je al wat ik bedoel? Die in de eerste categorie bevatten een wc, wastafel en douche. Alles wat je primair nodig hebt zonder dat het direct inspireert. De kamers binnen de laatste categorie zijn het andere uiterste. Dit zijn de droombadkamers waar ieder meisje zichzelf ziet opmaken, badderen en uitgebreide spa-sessies houdt. Want daar hoef je met zo’n badkamer dus helemaal niet meer voor naar de wellness.

Voor die perfecte badkamer laat ik mij vaak inspireren door Pinterest en hotelkamers. In hotels pakken ze vaak uit met de badkamer en ik kan daar op zo’n moment echt van genieten. Vooral de douches zijn vaak een feestje en maken het grote verschil. Onze badkamer vind ik een hele fijne (en mooie!) plek, maar aan de douche zou ik nog wel wat willen veranderen. Op Ameland werden we laatst verblijd met een hotelkamer met twee regendouches naast elkaar; perfect!

droombadkamer

Het kiezen van een nieuwe douche

Er komt behoorlijk wat kijken wanneer je een nieuwe douche uit gaat kiezen. Ik weet bijvoorbeeld wel dat een regendouche heerlijk is en dit zorgt voor het fijne wellness gevoel in huis, maar ik had verder nog niet nagedacht over de (vele!) andere mogelijkheden. Samen met Soak.nl bekeek ik de opties.

Inbouw of opbouw

Dit was niet echt een groot dilemma: inbouw! Een ingebouwde douchekop ziet er net even wat strakker en luxer uit dan een opbouw. Uit praktisch oogpunt ligt inbouw natuurlijk wel net wat ingewikkelder en het wordt dan ook aangeraden om hier een professionele monteur voor te vragen. Maar hé, dan heb je ook wat!

Douchekoppen

Het meest lastige is het kiezen van de juiste douchekop. Er zijn hierbij heel veel dingen waar je rekening mee moet, of kan, houden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de diameter; bij een regendouche geldt hoe breder de diameter, hoe meer regen er valt. Maar ook het bedieningsgemak, waterbesparing en het uiterlijk van de douchekoppen zijn erg verschillend.

Wand of het plafond

Bij een regendouche vind ik het het mooist wanneer deze uit het plafond komt, omdat dat het meest echt lijkt. Niet altijd even handig wanneer je bijvoorbeeld geen natte haren wilt hebben maar het is wel heel erg prettig, ontspannen en het voelt echt alsof je in de regen staat (maar dan op een niet vervelende manier;)). Om het natte haren probleem op te lossen kun je ervoor kiezen om naast een hoofddouche, ook een handdouche te nemen voor het snelle gemak.

Nu ben ik benieuwd: hoe ziet jouw droombadkamer eruit?

Author Description

Schrijft en communiceert wat af in het dagelijks leven. Houdt zich verder bezig met een redelijk gezond leven, feestjes vieren en de wereld zien. Is het liefst het hele jaar op wintersport.

No Responses to “Mijn droombadkamer met regendouche”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*