Nieuw huis, nieuw interieur

Verhuizen: het is voor sommige mensen hun ergste nachtmerrie. De rommel, chaos en stress is niet voor iedereen weggelegd. Desondanks zit er een voordeel aan verhuizen waar vrijwel iedereen het over eens is: het is de perfecte kans om je interieur een opfrisbeurt te geven. Ga jij binnenkort verhuizen en ben je op zoek naar interieurinspiratie? Wij zetten de meest trendy interieurstijlen van dit moment voor je op een rij.

Denim Blue

Denim kennen we als de meest veelzijdige stof in onze kledingkast, maar weinig mensen weten dat de denim kleur ook extreem geschikt is voor ons interieur. Verfspecialist Flexa heeft de kleur Denim Drift zelfs uitgeroepen tot dé kleur van het jaar 2017. Pas de grijsblauwe kleur bij voorkeur toe in grote ruimtes en combineer de denim kleur met goud of koper accenten om je interieur helemaal af te maken. Tip: houd de rest van je interieur rustig. Kies bijvoorbeeld voor meubels in wit, hout of aardetinten. Zo blijft de kamer de ruimtelijke uitstraling behouden.

Musthaves:

 • Grote ruimte
 • Gouden of koperen accessoires
 • Minimalistisch interieur

Urban jungle

Altijd al gedroomd over het emigreren naar het Amazonegebied in Brazilië? Goed nieuws, je hoeft niet te verhuizen naar het buitenland om de tropische sfeer in je nieuwe woning te halen. Pas de Urban jungle woonstijl toe en je haalt het vakantiegevoel tijdens alle seizoenen in huis. Deze woonstijl kenmerkt zich door het vele groen dat wordt gebruikt in de inrichting. Planten kunnen eenvoudig worden toegevoegd aan ieder interieur, maar wanneer je kiest voor de Urban Jungle interieurstijl zijn planten het middelpunt van je nieuwe woning. Combineer verschillende soorten en maten van planten met natuurlijke materialen, zoals doorleefd hout, linnen en kurk. Botanische posters, schilderijen of kussenhoezen maken je interieur ‘pinterest perfect’.

Planten zorgen niet alleen voor een mooi interieur, ze maken je ook helemaal zen. Planten in huis zorgen namelijk voor minder stress en vermoeidheid.

Musthaves:

 • Planten
 • Botanische prints
 • Natuurlijke materialen

Boho chic

Uitgesproken, nonchalant en speels: dat zijn 3 woorden die deze woonstijl perfect omschrijven. Voor deze interieurstijl is een goede dosis lef vereist. In een boho chic interieur komen verschillende kleuren, prints en materialen bij elkaar. Hoe voorkom je een grote chaos? Daar is een truc voor: de basis. Belangrijk bij deze interieurtrend is dat je de basis rustig en licht houdt. Bij voorkeur een witte kleur op de muren en het plafond en een lichte vloer. Vervolgens is het tijd om los te gaan met meubels en accessoires. Kies hierbij voor natuurlijke materialen, zoals hout, katoen, linnen en wol. Qua accessoires biedt de boho chic interieurstijl volop mogelijkheden. Denk aan vintage accessoires, kleurrijke kussens op de bank en een vloerkleed met etnische print.

Musthaves:

 • Rustige basis
 • Mix and match materialen en kleuren
 • Vintage meubels en accessoires

Geometrie

Geometrische vormen zijn alle vormen die je met behulp van een passer en liniaal kunt maken, zoals het vierkant, de driehoek en cirkel. Geen zorgen, de wiskundeles houdt hier op. Geometrische vormen zijn perfect om je interieur een speelse uitstraling te geven. Pak het groots aan door een muurschildering met geometrische vormen toe te voegen aan je interieur. Begin je liever klein en subtiel? Er zijn talloze accessoires verkrijgbaar met geometrische vormen, zoals posters, lampen, kussenslopen en plantenbakken. Voornamelijk rustige en eenvoudige interieurstijlen, zoals een Scandinavisch interieur, lenen zich goed om gecombineerd te worden met de geometrische vormen.

Musthaves:

 • Rustige basis
 • Accessoires met geometrische vormen

Een nieuwe start

Ben je van plan om binnenkort te veranderen van woning? Grote kans dat je huidige meubels en accessoires door de jaren heen beschadigd of uit de mode zijn geraakt. Of wellicht passen de meubels niet mooi in de nieuwe ruimte. Kortom: een verhuizing is het perfecte moment om te kiezen voor een nieuwe interieurstijl.

Wil je een stressvolle verhuizing waar je zelf geen omkijken naar hebt? Overweeg dan om professionele verhuizers in te schakelen. Zo kun jij je volledig storten op het inrichten van je nieuwe woning.

Author Description

Schrijft en communiceert wat af in het dagelijks leven. Houdt zich verder bezig met een redelijk gezond leven, feestjes vieren en de wereld zien. Is het liefst het hele jaar op wintersport.

No Responses to “Nieuw huis, nieuw interieur”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*