Nieuwe eyecatcher: Vitra Eames DSR stoel

Ik ben best trots op mezelf want als het aankomt op shoppen, heb ik mij keurig ingehouden. Eigenlijk hebben we alles van het oude huis verhuist naar het nieuwe huis en op de een of andere manier klopte het gewoon. Het was direct ons thuis. Enige wat broodnodig (ja echt) was, was een nieuwe eettafel. De voorkamer is groot dus aan ruimte geen gebrek en het is toch relaxter tafelen met vrienden als je niet bovenop elkaar zit. Toen de tafel eenmaal in huis was, was het tijd voor nieuwe eetkamerstoelen. En daar kwam mijn nieuwe liefde: de Vitra Eames DSR stoel.

Dé stoel

De Vitra Eames DSR stoel is razend populair en dat is niet zo gek. Het uiterlijk is strak met een bijna grafisch onderstel en de stoel past perfect in de Scandinavische en industriële woontrend die je tegenwoordig veel ziet. Daarnaast is hij verkrijgbaar in zoveel kleuren- en materialen (zowel de stoel als het onderstel), dat er voor ieder wel wat wils is. De Eames DSR stoelen kunnen tevens gebruikt worden als design tuinstoelen.

vitra eames DSR stoel

Een ratjetoe

Ik koos voor een prachtige mosgroene kleur met een zwart onderstel. Dit laatste was een vereiste, aangezien ik graag verschillende design stoelen wilde bij de eettafel maar wel allemaal met hetzelfde soort onderstel. Anders wordt het helemaal zo’n ratjetoe en volgens mijn vriend is dit al behoorlijk ratjetoe (#sorrynotsorry). De mosgroene kleur vind ik heel mooi passen, omdat het huis verder vrij wit is. Een mix tussen de Scandinavische woonstijl met het stoere van de industriële stijl.

Vitra

Vitra is wat mij betreft sowieso een merk om in de gaten te houden als je houdt van de klassieke, kwalitatieve designmeubels. Ze werken samen met gerenomeerde designers als Charles en Ray Eames en Hella Jongerius. Ook fijn: het merk heeft oog voor duurzaamheid. Nog hoog bovenaan mijn wensenlijstje staat de Eames Rar schommelstoel en als ik ooit voldoende gespaard heb, zou ik graag ook de Eames Loungechair willen verwelkomen. Blijven dromen (en blijven sparen)!

Wat vinden jullie van de Vitra Eames stoelen?

Author Description

Schrijft en communiceert wat af in het dagelijks leven. Houdt zich verder bezig met een redelijk gezond leven, feestjes vieren en de wereld zien. Is het liefst het hele jaar op wintersport.

No Responses to “Nieuwe eyecatcher: Vitra Eames DSR stoel”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*