Review: Muuto Ridge Vaas

In Marokko heb ik heel veel interieur inspiratie opgedaan. Eenmaal thuis wilde ik direct aan de slag met de veranderingen en nóg meer lichte tinten toevoegen en mooie accessoires als eyecatcher toevoegen aan ons interieur. De Muuto Ridge Vaas is zo’n accessoire die hier perfect bij past. Een eyecatcher van zichzelf en eventueel leg je er met een paar veldbloemen of droogtakken erin nog iets meer nadruk op.

Als je goed kijkt zie je dat de vaas aan beide kanten een inkeping heeft. Dit kan gebruikt worden als handvat zodat je de vaas gemakkelijk kunt verplaatsen. Daarnaast zorgt het er ook voor dat eventuele bloemen of takken mooi rechtop blijven staan. Dat is een van de redenen dat ik zo dol ben op het Deense merk Muuto; de ontwerpen zijn naast heel elegant ook verrassend functioneel. Het is dan ook niet voor niets dat het woord muutos staat voor nieuw perspectief in het Fins.

Het merk werkt samen met de beste designers uit Zweden, Finland, Denemarken en Noorwegen. Deze vaas is een ontwerp van Studio Kaksikko.

Scandinavische toppers

Scandinavische woonmerken zijn bij mij sowieso favoriet. De merken staan vaak bekend om hun eenvoud, maar zijn nooit saai. Er wordt vaak gebruik gemaakt van kwalitatieve, natuurlijke materialen en dat zie je terug in de producten (en de levensduur!). Naast de producten van Muuto zie je hier in huis ook veel Ferm Living Accessoires. Een ander groot voordeel aan de Scandinavische stijl vind ik het kleurgebruik. Geen felle, primaire kleuren maar juist vaak pasteltinten of neutrale, aardse kleuren. Blijer kun je mij niet maken!

Ik vind de vaas op dit moment erg mooi in haar eenvoud en zonder poespas, maar ik denk dat ze in de decembermaand nog wel eens gezelschap kan krijgen van een mooie dennentak. In het voorjaar gaat een veldboeket waarschijnlijk prachtig staan. Zo leuk dat je met één accessoire heel veel kanten op kan en bij ieder seizoen wel iets passends kunt bedenken!

Author Description

Schrijft en communiceert wat af in het dagelijks leven. Houdt zich verder bezig met een redelijk gezond leven, feestjes vieren en de wereld zien. Is het liefst het hele jaar op wintersport.

No Responses to “Review: Muuto Ridge Vaas”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*