Woontrend: Rotan in huis

Met een huis waarin de basis wit is vind ik het heel mooi om te spelen met naturel tinten. Ik hou niet van uitgesproken kleuren maar word wel heel blij van zachte, aardse kleuren. Natuurlijke materialen hebben mijn voorkeur. Ze zorgen voor een bepaalde rust in huis en doen tegelijkertijd denken aan exotische bestemmingen.

Rotan is zo’n natuurlijke trend waar ik mijn hart aan heb verloren. Dit materiaal voegt warmte toe aan je interieur zonder overheersend te zijn en de natuurlijke kleur staat prachtig bij onze witte houten vloer. Daarnaast is het materiaal heel luchtig en juist doordat het subtiel en open oogt, komt het heel goed tot zijn recht in zowel kleine als grote huizen. Het herinnert mij daarnaast aan onze mooie reis door Bali waar je overal rotan voorbij zag komen, en een beetje Bali in huis is natuurlijk nooit verkeerd.

Een rotan hangstoel

Naast diverse rieten accessoires, heb ik een nieuwe beauty mogen toevoegen. En niet zomaar eentje, maar een heuse rotan hangstoel van Sweet Living Shop. De stoel is heel groot, zit heerlijk en staat (of eigenlijk moet ik zeggen hangt) prachtig in de voorkamer. Zalig om met een kop thee een boek in te lezen terwijl je rustig heen en weer schommelt. Doordat hij heel ruim is, kun je er echt lekker in relaxen. Naast dat de stoel lekker zit, is het ook nog eens een plaatje om te zien. De stoel straalt een bepaalde rustig uit en legt de nadruk op de hoge plafonds in huis. Ik heb de stoel afgestyled met een schapenvacht en sierkussen.

rieten hangstoel

Rotan in je tuin

Rotan staat niet alleen bijzonder mooi in huis, ook voor je tuin is het een aanwinst. Zelfs als de zon niet schijnt, wordt je tuin door het gebruik van rotan nog een zonnig vakantieoord. Ibiza, Bali en de Cote d’Azur zijn er niets bij! Kies voor mooie accessoires of maak een groot gebaar door te kiezen voor rotan tuinstoelen. Ik ben zelf groot fan van de rieten loungestoelen. Ook deze staan prachtig met een schapenvacht en zitten heerlijk. Ze nodigen direct uit om ‘s ochtends een kop koffie in te drinken en op een warme zomeravond nog lang na te genieten buiten met een glas wijn. En in de wintermaanden haal je ze gewoon naar binnen, want daar staan ze minstens net zo mooi.

Wat vind jij van deze woontrend? Heb jij ook veel rotan in huis?

Author Description

Schrijft en communiceert wat af in het dagelijks leven. Houdt zich verder bezig met een redelijk gezond leven, feestjes vieren en de wereld zien. Is het liefst het hele jaar op wintersport.

No Responses to “Woontrend: Rotan in huis”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*