Sfeervol wonen met deze tips

Mijn favoriete seizoen is weer aangebroken! En hoewel alles anders is dit jaar, vind ik het verplicht thuis moeten zijn zo erg nog niet. Inmiddels ben ik alweer 30 weken zwanger en is ‘cocoonen’ nog meer mijn hobby dan anders. En natuurlijk is dit ook het perfecte excuus om het huis nóg gezelliger te maken. Benieuwd hoe ik zorg voor een warm winterhuis? Lees mee!

Laagjes

In de modebranche is het ieder jaar weer een trend: laagjes, laagjes, laagjes. Ook in je interieur vind ik dit een van de belangrijkste kenmerken voor een warm en sfeervol interieur. Een kleedje daar, kussentje hier en schapenvachtje zus maken het allemaal net wat gezelliger en zorgen voor dat hygge effect waar we allemaal zo blij van worden. Een wollen vloerkleed (bij OTTO heb ik een aantal hele mooie gezien!) vind ik een must en een bank vol kussens maakt het direct knus.

sfeervol wonen

Materialen

Wanneer je kiest voor mooie, warme materialen kan je project haast niet mislukken. Laat plastic achterwege maar kies voor steen, marmer, hout, zeegras, rotan en bamboe om je huis te decoreren. Dit soort materialen ademen sfeer en zijn bovendien duurzaam. Zo kun je beter één keer een wat duurder item aanschaffen wat jaren meegaat dan iedere maand een prulletje.

Verlichting

Nog even en de klok gaat weer een uurtje achteruit. Een donker huis is alles behalve gezellig en dus maken we het cosy met sfeerverlichting. Door te kiezen voor meerdere kleine lampen creëer je hoekjes in huis; het geheim voor een warm thuis. Ook kandelaars mogen wat mij betreft niet ontbreken op deze donkere dagen en hé als we toch bezig zijn, mag je van mij best al wel wat kerstlampjes voor het raam neerleggen.

sfeervol wonen

Kleurgebruik

Als je mij een beetje volgt op Instagram, weet je dat kleuren niet veel voorkomen in ons huis. Toch vind ik het in de winter een leuke uitdaging om wat meer te spelen met warmere (aarde)tinten. Ons huis heeft met een witte houten vloer en plafond al een hele lichte basis dus daar mag best een beetje contrast tegenaan worden gebracht. Een terracotta pot, krukje van gerecycled hout en messing kandelaar zorgen net voor wat meer gezelligheid dan alles in de ‘kleur’ wit.

Hoe breng jij sfeer aan in huis in deze donkere maanden?

Author Description

Schrijft en communiceert wat af in het dagelijks leven. Houdt zich verder bezig met een redelijk gezond leven, feestjes vieren en de wereld zien. Is het liefst het hele jaar op wintersport.

2 Responses to “Sfeervol wonen met deze tips”

 1. 19/10/2020

  Vanessa Reply

  Goede tips en mooie inspiratie! Ik heb onlangs de kussenslopen en plaids op de zetel veranderd. Een kleine aanpassing die onze woonkamer toch een stuk gezelliger maakt.

 2. 04/11/2020

  Annet Reply

  Dag!
  Met een slik (nog net geen snik haha) kijk ik naar je prachtige mooie foto’s! De slik omdat het onze oude paleisje is (10 jaar geleden) en wij er ook met zo veel plezier hebben gewoond?. In de keuken, naar buiten kijkend met die mooie druif voor ‘t raam. Is hij er nog?
  Ik kan wel even doorgaan…. Met een slik, zo begon ik… Maar een positieve slik! Wat ontzettend leuk om te zien!!
  Veel woon plezier.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*