Start vandaag nog met opruimen

Heb jij ook zo genoeg van alle spullen die thuis rondslingeren en ben je het overzicht kwijt van wat je nu allemaal precies wel en niet in huis hebt? Dan wordt het tijd voor het opruimen van die boel. Laten we beginnen met het opruimen van je slaapkamer. Met het voorjaar in het vooruitzicht is dit een goed moment om je slaapkamerkast te reorganiseren zodat je straks met het mooie weer niet heel je kast om hoeft te ploegen op zoek naar dat favoriete zomerjurkje of blousje dat je zo graag draagt maar dat ergens achter je andere kleren is beland. Hoe fijn zou het niet zijn als je straks na het opruimen alles gewoon kunt vinden en je je ochtend niet gestressed hoeft te beginnen met het zoeken van de kledingcombinatie die je aan wilt naar je werk.

Een goede investering van je tijd

Hoewel opruimen je wel een of meerdere middagen kan kosten, kun je voor ogen houden dat je straks een zucht van verlichting zult slaken wanneer je alles zo kunt vinden. Wat een tijdwinst alleen al een organiser kan opleveren in een kamer is al bijzonder. Dus stop met het uitstelgedrag en het negeren van je kast die uitpuilt en ga opruimen. Met het opruimen van je kast draait het niet alleen om netheid, het gaat ook om het opnieuw indelen en inventariseren van alles wat je in de loop der jaren hebt verzameld en het wegdoen van kleding en schoenen die je niet meer draagt. Hieronder wat tips om je op weg te helpen met opruimen.

Mooie items

Is jouw kledingcollectie ondertussen zo hard gegroeid dat je er ruimte voor te kort komt in je kast? Wil je opruimen, ga dan een kledingrek kopen dat je los in de slaapkamer zet en waaraan je je mooiste en meest favoriete items hangt. Helemaal mooi als je ze bijvoorbeeld op kleur hangt, dat zorgt voor een fraaie eye-catcher in je slaapkamer. Heb je geen ruimte over in je slaapkamer, dan heb je wellicht nog een ander kamertje over waar een kledingrek in past en waar je je meest gedragen kleding aan kunt hangen zodat je die in ieder geval voor het grijpen hebt. Ook dat is opruimen.

Houd grote opruiming

Wanneer je beschikt over een grote kledingkast herken je het volgende misschien. Het fenomeen dat je steeds de voorkant aanvult waardoor de achterste rij kleding zich maar ophoopt en je op den duur niet meer weet wat daar nou achter in je kast ligt. De enige juiste methode om dit te gaan opruimen is om de gehele kast te ontruimen. Zo kun je inventariseren wat je precies bezit en spullen waarvan je dacht dat je ze kwijt was, weer opnieuw ontdekken. Als je kast eenmaal leeg is en je slaapkamer vol, deel je alle spullen in drie categorieën: houden, weggeven of weggooien. Wanneer je twijfelt of je een bepaald item wel wilt houden, stel je jezelf bij het opruimen de volgende vragen:

  • Is het een stuk waar ik van houd?
  • Voel ik me er goed in?
  • Geeft het me een positieve look?
  • Heb ik het het afgelopen jaar aangehad?
  • Is het nog in goede staat?

Als je de meeste vragen met ja beantwoordt kun je het maar beter houden en het simpelweg gaan dragen. Als de nee’s overheersen is opruimen verstandiger en dus om het weg te doen. Wanneer je het echt niet weet zou je het ook zolang in een opbergbox kunnen doen en het over een tijdje nog eens bekijken. Overigens zijn opbergboxen bij het opruimen ook een uitkomst om je zomer- of wintergarderobe in te bewaren wanneer het seizoen wisselt. Als je een groot exemplaar koopt, kun je hier ook gemakkelijk je dekbed voor de zomer of winter in kwijt. Je kunt het vervolgens bijvoorbeeld op zolder bewaren wanneer je het niet nodig hebt.

Waar laat ik mijn sieraden?

Het is handig om voor het opruimen van je sieraden een speciale organiser te kopen. Er zijn hangende exemplaren te verkrijgen met daarin vakjes waar je je juwelen in kwijt kunt en die voorzien zijn van een ophanghaak zodat je hem op kunt hangen aan de deur, muur of in je kast. Ook zijn er specifieke sieradendozen te koop waar laden in zitten of die voorzien zijn van vakjes waarin je alles op kunt bergen. Zo heb je na het opruimen nooit geen last meer van  kettingen of oorbellen die los in de la rollen en waarvan je maar een exemplaar kunt vinden als je ze nodig hebt.

Help, schoenen overal!

Herken je het probleem van alsmaar rondslingerende schoenen? Niet alleen jij schopt het liefst bij binnenkomen je schoenen uit na een lange dag, ook je partner doet dit en bovendien hebben kinderen er een handje van om na het buiten spelen hun schoenen uit te doen waar ze staan. Voor zoveel paar losse schoenen in huis moet een eigen plekje komen om voor te blijven dat het een chaos wordt. Opruimen kan met een schoenenrek, waar ieder zijn eigen schoenen in kwijt kan. Nu nog even iedereen trainen om zijn schoenen op te bergen zodat jij ze niet ‘s avonds bij elkaar loopt te verzamelen om ze op te bergen in het rek.

Author Description

Schrijft en communiceert wat af in het dagelijks leven. Houdt zich verder bezig met een redelijk gezond leven, feestjes vieren en de wereld zien. Is het liefst het hele jaar op wintersport.

No Responses to “Start vandaag nog met opruimen”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*