Tafels in verschillende woonstijlen

Een woonstijl is de basis van een interieur. Het is niet voor niets dat iedere vt wonen aflevering begint met het maken van moodboards en het kiezen van je interieurstijl. Vanuit daar maak je bepaalde keuzes voor meubelen en accessoires. Bij een industriële woonstijl zie je vaak stoere, robuuste meubels terwijl de Scandinavische stijl juist wordt gekenmerkt door lichte kleuren en strakke lijnen. 

Ik neem je mee op zoektocht naar de perfecte tafel. Een lastige zoektocht vanwege het enorme aanbod, maar mede daardoor ook een hele leuke. Ik vind het heel belangrijk dat een tafel praktisch is: lekker groot en gemakkelijk schoon te maken. Maar daarnaast wil je natuurlijk ook een tafel die mooi past bij je woning. Gelukkig zijn er heel veel verschillende soorten tafels waardoor er altijd wel iets bij zit wat past.

Industriële tafels

De industriële woontrend is er een die we de laatste tijd veel zien. De tafels hebben vaak een stalen onderstel en een robuust tafelblad. Het onderstel heb je in allerlei verschillende maten zoals U poten of een X in het midden. Ook in het tafelblad zijn er allerlei soorten: een boomstamtafel bijvoorbeeld of een tafelblad met visgraatmotief of ruwe afwerking.

verschillende tafels

Kloostertafels

Als je houdt van een klassieke, landelijke uitstraling is een kloostertafel een aanrader. Het zijn vaak stoere tafels met een sfeervol karakter. De grove houten poten geven de tafel een exclusieve uitstraling en doet mij altijd een beetje denken aan een kasteel. Het is een echte erecatcher en ook de kloostertafel is verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Overweeg jij een kloostertafel te kopen? Online kun je je vaak al goed oriënteren.

Scandinavische tafels

In een licht interieur komen Scandinavische tafels heel goed tot hun recht. Deze tafels zijn vaak wat minder robuust dan de twee hierboven. De Scandinavische woonstijl wordt gekenmerkt door natuurlijke materialen. De tafels zijn dan ook vaak gemaakt van hout.

Ronde tafels

Als je houdt van uitgebreid dineren, borrelen met vrienden en spelletjesavonden is een ronde tafel heel geschikt. Je zit gezellig bij elkaar, helemaal als je met grote groepen bent is dit vaak knusser dan wanneer je met z’n zessen aan een lange rechte tafel zit. De ronde vorm is bovendien een leuke toevoeging in je interieur, het maakt de boel wat speelser.

Author Description

Schrijft en communiceert wat af in het dagelijks leven. Houdt zich verder bezig met een redelijk gezond leven, feestjes vieren en de wereld zien. Is het liefst het hele jaar op wintersport.

No Responses to “Tafels in verschillende woonstijlen”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*