Tegels in het interieur

Wand- en vloertegels hebben de laatste jaren een ware evolutie doorgemaakt. Van een misschien toch wat saaie, effen tegel die in een paar standaard afmetingen beschikbaar was, naar een zeer divers product dat het interieur van een echte wow-factor kan voorzien. Tegels zijn niet alleen in staat om de ruimte een statement te laten maken, maar bieden ook enorm veel mogelijkheden voor de individuele vormgeving ervan. Door deze visuele kracht van vloer- en wandtegels onderdeel te maken van je persoonlijke interieurontwerp, ontstaat er een effect dat de uitstraling van de ruimte versterkt en waarin je eigen smaak duidelijk herkenbaar aanwezig is.

Op de onderstaande afbeelding is het effect te zien van een keuken waarbij de overheersende kleurtinten van de ruimte terugkomen in de vloertegels. Juist het gebruik van vier verschillende tegelkleuren en de lange, schijnbaar willekeurig aangebrachte vloertegel geeft een enorme boost aan de uitstraling van deze keuken.

Vloertegels-keuken
Natuurlijk vraagt individuele vormgeving soms ook wel een beetje moed, je moet het ook durven om voor je gevoel te gaan en de meer algemene ‘standaard’ achter je te laten bij het uitwerken van je eigen ideeën over de inrichting. De onderstaande badkamer zal zeker niet iedereen mooi vinden maar als dit je smaak is dan zorg je, met deze structuurtegels op wand en vloer, wel voor een persoonlijk statement.

tegels-badkamer
In een ruimte zoals de woonkamer, waar stijlwisselingen of het veranderen van meubilair kan voorkomen, is het misschien beter om niet te onderscheidend te zijn maar te kiezen voor een iets neutraler compromis. Daarmee blijft het ook mogelijk om aanpassingen in het interieur door te voeren zonder dat er gelijk een missmatch met de tegelvloer ontstaat. Bij een keuken of een badkamer is dat een ander verhaal, als de badkamer of de keuken wordt veranderd dan worden ook de vloer- en wandtegels vervangen. De keuken en de badkamer zijn dan ook bij uitstek de ruimtes om meer te doen en meer te durven met tegels.

vloertegels-woonkamer
Soms is het echter moeilijk om een idee te visualiseren, misschien ook wel omdat er met tegels enorm veel mogelijk is. Door echter gebruik te maken van 3D ontwerpsoftware kan iedere tegelvloer of betegelde wand vooraf haarscherp in beeld worden gebracht. Je kunt exact zien wat je eigen ontwerpideeën met tegels met het interieur van je woning op appartement doet. Dit maakt het experimenteren een stuk eenvoudiger en zorgt er ook voor dat je er zeker van bent dat het eindresultaat het effect zal hebben dat je er van verwacht: een bijdrage met impact aan je individueel vormgegeven interieur.

Author Description

Als gastblogger kun je een bijdrage leveren aan deze site. De enige voorwaarden: dat het onderwerp bij VG past en dat het om unieke content gaat. Voor meer informatie kun je mailen naar info [at] verrassendgenoeg.nl

One Response to “Tegels in het interieur”

  1. 23/01/2015

    Roxanne Reply

    Ik vind het erg mooi, zeker op de eerste foto!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*