Tips om je huis winterproof te maken

Brrr… Het is koud buiten en om 16u begint het al te schemeren. Tijd dus om het binnen gezellig en warm te maken! Ik ben juist dol op deze tijd van het jaar omdat ik het zo gezellig vind in huis, fijne avonden met de houtkachel aan en lekker lang tafelen met vrienden. Benieuwd hoe ik zorg dat het zó gezellig wordt in huis dat je wel moet genieten van deze tijd van het jaar? Ik deel mijn tips met je!

Lichtjes

Ja, lichtjes zorgen voor sfeer in huis. En of dat nou sfeerverlichting is, kaarslicht of kerstverlichting: het draagt allemaal bij aan een warm huis. Ik heb zowel in de voor- als achterkamer lichtsnoeren op de vensterbank liggen en als het even kan steek ik kaarsjes aan voor nóg meer gezelligheid. Met een dimmer op je lampen zorg je dat je voor ieder moment de juiste (sfeer)verlichting hebt, wel zo prettig.

Houtkachel

Wellicht niet voor iedereen mogelijk, maar mocht het een optie zijn: een houtkachel is écht een aanrader. De warmte die daar vanaf komt is niet te vergelijken met warmte van de centrale verwarming. Daarnaast zorgt een knisperend vuur voor een heel behaaglijk ”hygge” sfeertje in huis. Naast de houtkachel staat bij ons een flinke mand gevuld met hout zodat we altijd een vuurtje kunnen maken. Tip: Houtmand kopen bij sweetlivingshop.nl. Daar hebben ze manden die naast praktisch ook nog eens heel stijl- en sfeervol zijn!

Kleden

Met plaids, schapenvachten en kleden maak je van je huis een winterproof huis. Schapenvachten zijn mijn alltime favorite en ik leg ze overal neer; op een fauteuil, in eetkamerstoelen maar ook gewoon op de grond voor een lekkere winterse uitstraling. Ook op de bank liggen verschillende kleden: een sofa cover die de bank een winters tintje geeft (van een leren exemplaar naar een mooie linnen beige bank zonder een nieuwe bank te kopen!) en daarover heen een pompon plaid als decoratie. En natuurlijk ook om ‘s avonds onder te kruipen.

Muziek

Maak een fijne Spotify playlist aan met heerlijke jazz, blues of waar-je-ook-van-houdt muziek. Muziek heeft een positieve invloed op je humeur en het zorgt ervoor dat het altijd gezellig is in huis. Geen zin om zelf een lijst te maken? Ga eens op zoek naar ”Easy On Sunday” of ”Dinner with Friends”.

Hoe zorg jij ervoor dat het gezellig is in huis?

Anouk van Eldik (600 Posts)

Schrijft en communiceert wat af in het dagelijks leven. Houdt zich verder bezig met een redelijk gezond leven, feestjes vieren en de wereld zien. Is het liefst het hele jaar op wintersport.


Author Description

Schrijft en communiceert wat af in het dagelijks leven. Houdt zich verder bezig met een redelijk gezond leven, feestjes vieren en de wereld zien. Is het liefst het hele jaar op wintersport.

No Responses to “Tips om je huis winterproof te maken”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*