Tips voor een betaalbare tuin make-over

De maand april zit er alweer bijna op en hoewel het zonnetje de afgelopen dagen wat schaars is, hebben we toch al heerlijke lente dagen gehad. Als het weer het even toe laat, verplaatsen wij ons naar de tuin en dus vind ik het heel belangrijk dat dit net als binnen een fijne, mooie en sfeervolle plek is. We hebben in korte tijd onze tuin een mini make-over gegeven en vandaag deel ik mijn tips hoe je dit doet zonder veel geld uit te geven.

Kussens

Bij een loungeplek mogen fijne kussens niet ontbreken. Wij hebben nieuwe kussens op maat laten maken die perfect passen op onze houten loungebank en licht zijn van kleur. De overige sierkussens laat ik allemaal matchen met de zitkussens zodat het één geheel wordt. Ik koos voor lichte, naturel tinten om een Bali look neer te zetten. Shoptip: bij ZARA Home hebben ze mooie kussenhoezen (koop de vulling wel gewoon even bij Ikea oid want die zijn daar wel prijzig). Ook leuk: de matras- of palletkussens die je nu veel ziet. Ideaal om op te loungen en ze staan ook nog eens super leuk!

tuin make-over

Wanddecoratie

Ik heb veel vragen gehad over onze wanddecoratie, maar eigenlijk zijn het gewoon placemats en onderzetters… Gekocht bij Big Bazar, Kwantum, ZARA Home, GoRound Interiors en Bloomingville. Je hangt ze heel makkelijk op aan een spijkertje et voilà: mooie wanddeco! Ik koos voor placemats en onderzetters in natuurlijke materialen om het Balinese sfeertje voort te zetten.

tips tuin make-over

Een mooie tak

Ga eens een middagje wandelen in het bos en je vindt zat takken die zijn afgebroken. Kies een mooie, bij voorkeur een grote met een paar ‘armen’, uit en zet deze als decoratie bij je loungehoek neer. Stijl hem af met lampionnen of buitenverlichting en je hebt een hele mooie gratis accessoire voor je tuin.

Solar verlichting

Wij zijn groot fan van buitenverlichting op zonne-energie. Ze laden zichzelf op en gaan ‘s avonds automatisch aan (mits ze genoeg zonlicht hebben gehad). Het staat zo gezellig om meerdere lampjes in je tuin te hebben! Bij Xenos kocht ik laatst solar lampionnen die in de tak hangen, ook erg leuk. :)

Kom maar op met die zonnige dagen!

Author Description

Schrijft en communiceert wat af in het dagelijks leven. Houdt zich verder bezig met een redelijk gezond leven, feestjes vieren en de wereld zien. Is het liefst het hele jaar op wintersport.

No Responses to “Tips voor een betaalbare tuin make-over”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*