Tips voor een goede tuinset

Oké op dit moment is het weer eerder om te huilen dan dat je lekker buiten van de zon kunt genieten, maar we houden goede moed dat de zomer nog gaat komen! En dan is het wel zo fijn als je tuin ook summerproof is.

Ons huis was zo goed als ‘af’ toen we hier kwamen wonen, maar de tuin had nog wel wat aandacht nodig. Het was een gezellig brocant rommeltje terwijl wij het juist fris en open willen hebben met genoeg zitplekjes om neer te ploffen.

Tuin loungesets zijn een must voor iedere tuin. De zithoek in de tuin wordt een verlenging van je huis en je creëert zo niet alleen extra woonruimte, maar ook een fijne plek voor warme zomerdagen én avonden. Tijdens onze zoektocht naar een loungeset werd het direct duidelijk dat er heel veel keuze is.

Materiaal

Ik was er meteen van overtuigd dat ik een tuinset wilde van natuurlijke materialen. Het liefst van bamboe of mooi onbewerkt hout. Uiteraard houdt dit wel in dat er meer onderhoud bij komt kijken, dat het afgedekt of zelfs naar binnen moet tijdens de winterperiode en het niet zo slijtvast is als aluminium of kunststof.

Bedenk van te voren goed wat jij belangrijk vindt en waar je het meeste waarde aan hecht. Als je het materiaal eenmaal weet, ben je al een aardig eind op weg.

Gelegenheid

Wat is het doel van je tuinset? Wil je er vooral op loungen of is het de plek waar je met vrienden samenkomt en gaat borrelen? Wij hebben het geluk dat er meerdere zithoekjes kunnen creëren zodat we een eetplek hebben, een loungeplek en een zithoek voor +- 6 man. Mocht je die mogelijkheid niet hebben, kijk dan goed naar waar jij het meeste behoefte aan hebt zodat je jarenlang plezier hebt van je tuinset.

Stylen

Heb je de juiste tuinset gevonden? Dan kan het leukste werk beginnen: het stylen van de loungehoek. Een mooi buitenvloerkleed, planten (olijf- en eucalyptusbomen zijn mijn favoriet), gezellige verlichting, lampionnen, wanddecoratie, slingers, sierkussens en eventueel een terraskachel voor extra warmte zodat je tot laat op de avond buiten kunt genieten.

tuinset

Is jouw tuin al klaar voor de zomer?

Author Description

Schrijft en communiceert wat af in het dagelijks leven. Houdt zich verder bezig met een redelijk gezond leven, feestjes vieren en de wereld zien. Is het liefst het hele jaar op wintersport.

No Responses to “Tips voor een goede tuinset”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*