Tips voor een overkapping in de tuin

Een overkapping in de tuin was al lange tijd een wens van mij. Ik ben dol op het buitenleven, maar met het Nederlandse weer is het niet altijd even makkelijk. Met een veranda is dat gelukkig verleden tijd want je zit droog en als het nodig is, houdt een heater je warm. Oké, genoeg voordelen dus maar wat is nou een goede plek voor een overkapping?

Houd rekening met de zon

Uiteraard is het afhankelijk van jouw wensen wat een gunstige plek is. Met name de zon speelt vaak een belangrijke rol, wil je bijvoorbeeld ‘s ochtends je koffie in het zonnetje drinken of juist genieten van de avondzon? Een andere belangrijke speler is het licht. Wanneer je kiest voor een ‘dichte’ overkapping (met bijvoorbeeld een houten dak) is het al gauw erg donker. Vrienden van ons hebben daarom een raam laten plaatsen om zo toch natuurlijk licht in de ruimte te hebben.

Plaats je de overkapping ergens in de tuin of aan het huis vast? Wij hebben de overkapping aan het huis vast wat ik met name in de winter een groot voordeel vindt. We kunnen namelijk op deze manier genieten van onze ‘buitenkamer’ zonder dat we eerst natgeregend worden.

Elektriciteit

Elektriciteit is wel zo gemakkelijk voor je buitenkamer. Denk bijvoorbeeld maar aan verlichting, geluidsinstallatie en eventueel een heater die je warm houdt in de koudere maanden. Wij kunnen gebruik maken van elektriciteit vanuit de bijkeuken, maar als je je overkapping in de tuin plaats moet dit hoogstwaarschijnlijk nog worden aangelegd.

Inspiratie opdoen

Ik had zelf geen idee dat er zoveel mogelijk was bij het bouwen van een overkapping. Alleen al qua materiaal heb je héél veel keuze. Op internet kun je veel info vinden maar een bezoekje aan een showroom kan ook geen kwaad. Altijd fijn om even persoonlijk advies te krijgen en de bouwwerken in het echt te kunnen bewonderen. In Nuenen vind je Foravida, specialist in overkappingen.

Eerlijk is eerlijk; een overkapping plaatsen is vaak best prijzig maar ik vind het de investering meer dan waard als je van buitenleven houdt. Je verlengt je huis als het ware en wij hebben nu al zoveel meer genoten van zomeravonden dan in ons huis zonder overkapping.

Author Description

Schrijft en communiceert wat af in het dagelijks leven. Houdt zich verder bezig met een redelijk gezond leven, feestjes vieren en de wereld zien. Is het liefst het hele jaar op wintersport.

No Responses to “Tips voor een overkapping in de tuin”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*