Tips voor muurdecoratie

Inmiddels wonen we alweer bijna drie maanden in ons huis. Een kwartaal! Vanaf dag 1 voelden we ons hier thuis en de liefde voor het huis groeit nog met de dag. Ook ben ik dagelijks bezig met het interieur, het is nog lang niet af (ik vraag me af of ik het ooit AF vind) en we hebben nog genoeg projectjes op de planning staan.

Een van de projectjes zijn de muren. Krijgen ze als nog leemstuc of beton cire? Ook wil ik nog graag meer muurdecoratie. We hebben hele hoge plafonds waardoor de muren ook groots zijn en zonder aankleding, zijn ze vrij kaal. Komt ik ook meteen bij het punt dat wanneer je er een klein schilderij oid (we hebben nu een Venetiaans masker hangen) ophangt, het een beetje ”lullig” staat en weinig doet voor zo’n groot oppervlak. Ik geloof dat grote gebaren meer doen voor ons huis. Bij www.muurmode.nl zag ik fotobehang waarmee je de hele muur bedekt. Een hele gave manier om een groot gebaar te maken zonder dat je er meteen jaren aan vast zit.

Maar wat wat past bij onze Scandinavische interieur met een industriële touch? Ik bespreek drie trends met je die mijn voorkeur hebben.

 1. Industrieel

In ons vorige huis hadden we beton cire op de muren en stiekem missen we dit een beetje. Ik ben dol op de grijze kleur en vind de industriële look heel gaaf. Juist omdat ons huidige huis veel karakteristieke elementen heeft omdat het in 1913 is gebouwd en de en-suite deuren, glas in lood en schouw allemaal bewaard zijn gebleven, denk ik dat zo’n moderne muur iets toevoegt. Het beste van twee werelden. Beton cire is vrij kostbaar, maar wist je dat je ook vlies fotobehang hebt van een betonnen muur? Zelfde uitstraling, maar een stuk minder duur én makkelijker te vervangen wanneer je erop uitgekeken bent.

2. Zwart/wit

We blijven een beetje in de industriële sferen want fotobehang zonder felle kleuren heeft mijn voorkeur. In ons huis zijn nauwelijks kleuren terug te vinden, op wat pasteltinten na dus op de muur hoeft dit van mij ook zéker niet. Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden met zwart wit behang waaronder prachtige dierenprinten. Na onze reis door Borneo zijn we verliefd geworden op de olifant en hoe vet zou het zijn om die groot op de muur te hebben?!

3. Reizen

Ben je net als wij dol op reizen? Dan laat je dat vast ook veel terugkomen in je interieur. Wij hebben meerdere souvenirs van verschillende reizen in huis en nemen vaak ook posters, foto’s en ansichtkaarten mee om die ten toon te stellen in de boekenkast. Nu komt het allerrrleukst: ik was aan het rondkijken tussen de verschillende soorten fotobehang en toen stuitte ik op het behang van onze lievelings afbeelding uit George Town, Maleisië. Wij hebben de 3D art daar in het echt gezien en deze is dus ook te bestellen als fotobehang! Heel tof en stiekem vind ik het toch het leukst als alles in huis een mooi verhaal heeft of gepaard gaat met dierbare herinneringen.

Genoeg mogelijkheden dus! Wat vind jij van muurdecoratie?

Author Description

Schrijft en communiceert wat af in het dagelijks leven. Houdt zich verder bezig met een redelijk gezond leven, feestjes vieren en de wereld zien. Is het liefst het hele jaar op wintersport.

No Responses to “Tips voor muurdecoratie”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*