Trends voor verlichting in huis

Bij de meeste woningen in Nederland loop je een kamer binnen en druk je op een schakelaar om het licht aan te zetten. Sommige huizen zijn nog voorzien van een dimmer waarmee de felheid van het licht aangepast kan worden. Tegenwoordig zijn er echter veel meer mogelijkheden met de verlichting van een huis. Je kan bijvoorbeeld een systeem laten installeren waarmee de verlichting met één klik op een paneel exact afgestemd kan worden op een bepaalde activiteit die je wilt gaan verrichten.

Deze automatiseringsoptie geeft je tal van nieuwe mogelijkheden bij het verlichten van een woning. Daarbij stelt de technologie je ook in staat om energie te besparen. De elektricien Rotterdam deelt met ons de nieuwste trend op het gebied van verlichting in huis.

Automatiseringssysteem voor verlichting

De laatste jaren zijn we steeds meer dingen gaan automatiseren in onze huizen. Zo kan je tegenwoordig de temperatuur in huis regelen via je smartphone. De slimme thermostaat zorgt er vervolgens zelf voor dat de woning op een zo efficiënt mogelijke manier verwarmd wordt. De verlichting in huis is de volgende toepassing die aan de beurt is om geautomatiseerd te worden. Dit is mogelijk door een automatiseringssysteem te installeren.

Normaal gesproken moet het licht in een woning constant veranderd worden gedurende een dag. Is het tijd om eten te koken dan moet het licht maximaal openstaan zodat je alles goed kan zien. Wil je echter na het koken genieten van een romantisch etentje dan moet het licht weer gedimd worden. Zit je in de woonkamer de krant te lezen dan wil je graag een gefocuste lichtstraal op de tafel. Om televisie te kijken is weer een andere soort verlichting nodig. Zo kunnen we nog wel even doorgaan. Zou het niet makkelijk zijn wanneer je de verlichting in huis perfect af kunt stellen op al deze verschillende activiteiten met één klik op een paneel of zelfs op je telefoon?

Alle lampen bedienen met paneel of smartphone

Met een automatiseringssysteem voor de verlichting kan je alle lampen in huis bedienen vanaf één paneel. Wanneer je geen energie hebt om naar een paneel op de muur te lopen dan is het zelfs mogelijk om de lichten te bedienen via een app op je mobiele telefoon. Hiervandaan kan je de verlichting instellen op speciale afstellingen. Je kan bijvoorbeeld een romantiek instelling maken waarbij de lampen gedimd worden. Of juist een eten koken instelling waarbij alle lichten in de keuken maximaal gaan branden. Er zijn nog veel meer speciale instellingen te verzinnen. Je hebt hiervoor talloze mogelijkheden.

Wat denk je bijvoorbeeld van een instelling voor als je op vakantie bent. Je kan dan verschillende lampen in huis op willekeurige tijden aan- en uitzetten. Of een instelling waarbij het systeem zelf opmerkt dat je de woning binnenkomt en automatische de lampen in de hal en woonkamer aanzet. De elektricien Rotterdam is ervan overtuigd dat in de toekomst alle huizen in Nederland van deze technologie voorzien zullen zijn.

Bron: elektriciensrotterdam.nl

Author Description

Schrijft en communiceert wat af in het dagelijks leven. Houdt zich verder bezig met een redelijk gezond leven, feestjes vieren en de wereld zien. Is het liefst het hele jaar op wintersport.

One Response to “Trends voor verlichting in huis”

  1. 29/11/2016

    Anna Reply

    Zo fijn dat dit allemaal kan tegenwoordig! Ik blijf me erover verbazen wat technologie allemaal mogelijk maakt. Wat een gemak :). Zelf heb ik dit allemaal echt nog niet in huis (studentenkamertje, haha) – maar in de toekomst hopelijk wel. Lijkt me ook heerlijk om je verwarming al vanuit thuis aan te kunnen zetten <3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*