Verbouwen of verhuizen?

Inmiddels wonen we ruim een jaar in ons heerlijke huis en we zijn nog iedere dag dol gelukkig hier. Het is mijn eerste koophuis en ik vind het zó fijn om echt een plek te hebben die van jou (jullie) is. Thuiskomen na een lange werkdag of vakantie is een feestje. Van verhuizen is dus nog lang geen sprake, maar mijn vriend en ik praten en dromen wel vaak over de toekomst. Waar willen we oud worden, hoe ziet ons droomhuis eruit. Etcetera.

Op dit moment kan ik met zekerheid zeggen dat dit ons droomhuis is. Tegelijkertijd weet ik niet of we hier over 10 jaar ook nog wonen. We hebben drie slaapkamer dus kunnen voorlopig even vooruit (haha). In het jaar dat we hier nu wonen hebben we niets aan het huis gedaan. En met niets bedoel ik ook echt niets, want er is nog geen muurtje geverfd. Inmiddels hebben we een lijstje gemaakt met ‘verbouwplannen’ want ik wil heel graag van dit huis nóg meer ons droomhuis maken.

Verbouw wishlist

1. Trap

Ik vind onze trap prachtig. Heel authentiek en sierlijk, maar op de trede ligt een zwarte loper en daar hebben we al heel wat discussies over gehad. We vinden het beide wat ouderwets ogen en de (witte!) haren van de hond zijn nogal zichtbaar. Een traprenovatie spookt dus vaak door ons hoofd. Hoe gaaf zou het zijn om een mooie, natuurlijke houtlook op de trap te laten plaatsen. Of juist een betonlook voor een stoer effect. Traprenovatie is bovendien een duurzame en snelle oplossing én we kunnen zo de originele trap gewoon behouden.

2. Tuin

Het is nu half maart en de voorjaarskriebels zijn maximaal aanwezig. De dagen worden langer, de zon laat zich steeds meer zien en de vogels fluiten er al fanatiek op los. Wij zijn helemaal klaar voor de lente! Onze tuin helaas nog niet. We willen heel graag de tuin opnieuw laten betegelen en een nieuwe schutting plaatsen. Als kers op de taart komen er dan natuurlijk ook nieuwe tuinmeubelen en decoratie. Waarbij deze prachtige tuin mijn voorbeeld is. En dan kunnen we écht gaan genieten van de lange zomeravonden in ons gezellige stadstuintje.

3. Muren

Puntje 3 is met name mijn vriend errrg aan toe: hij wil dolgraag de muren laten stucen. De muren in ons huis hebben een behoorlijke structuur en dat past niet helemaal bij onze smaak. We zouden dit graag een keer strak laten stucen.

4. Slaapkamers

In twee slaapkamers en op de overloop ligt laminaat. Een doorn in het oog wat ons betreft en totaal niet passend bij de rest van het huis. We zouden hier nog graag een keer een mooie houten vloer laten leggen, net als in de rest van het huis het geval is. Gelukje voor ons; de ‘master bedroom’ heeft wél een houten vloer en die andere twee kamers zijn momenteel niet echt in gebruik.

Conclusie: wij hebben nog genoeg te doen in dit huis en ik vind het erg fijn dat er mogelijkheden zijn om dit huis nóg meer eigen te maken. Ooit zullen we het te koop zetten, maar dat gaat (hopelijk) nog heel lang duren. En waar we dan belanden zien we wel. Van een oud boerderijtje renoveren of een prachtig historisch pand: wij dromen nog even verder!

Lees ook: Hoe zorg je voor een fijn thuis gevoel?

Author Description

Schrijft en communiceert wat af in het dagelijks leven. Houdt zich verder bezig met een redelijk gezond leven, feestjes vieren en de wereld zien. Is het liefst het hele jaar op wintersport.

No Responses to “Verbouwen of verhuizen?”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*