Verbouwen optie 8: Glaszetter

Heeft dit huis dan echt alleen maar goede, mooie en prachtige kanten? Ik heb zelf nog een beetje een roze bril op dus wil in eerste instantie JAAA zeggen. Maar nee, er zijn wel degelijk wat puntjes van kritiek waar we op korte termijn mee aan de slag gaan. Het grootste nadeel vind ik dat er in de ruime gang (waar de toilet, badkamer en bijkeuken aan gevestigd zijn) geen dubbel glas heeft. En dat is behóórlijk fris in winterse tijden waardoor je het naar de wc gaan uitstelt en veel langer dan nodig is onder de douche blijft, want brrrr die koude gang op…

Voor winter 2019 wil ik dus eigenlijk dat dit wordt aangepakt. Ik ben benieuwd naar de kosten en de hoeveelheid werk die hierin gaat zitten. Zo kunnen we eventueel al een spaarpotje maken en wat offertes opvragen om te vergelijken.

Goed om te weten

De prijzen verschillen nogal per situatie. Zo verschilt het natuurlijk of je ramen op de begane grond vervangt of ramen op de achtste verdieping. Kies voor een glaszetter uit de buurt zodat je geen hoge voorrijkosten hebt.  Ook zit er veel verschil tussen soorten glas. Wil je glas met een hoge isolatiewaarde of ga je voor een goedkopere optie? Voor glas in lood gelden uiteraard nog weer andere (hogere) prijzen. Wij hebben het geluk dat ons huis hier al van was voorzien, want ik vind het prachtig!

glaszetter

De voordelen van HR glas

We willen allemaal het warmteverlies in je woning zoveel mogelijk beperken. Hiermee helpen we het milieu én onze portemonnee. In eerste instantie wordt er dan gedacht aan goede isolatie maar door een investering te doen in HR glas behoud je tevens de warmte. Benieuwd naar de kosten van hr glas? In de tabel hieronder vind je een overzicht. Er wordt onderscheid gemaakt tussen HR, Hr+, HR++ en HR+++ waarbij geldt: hoe meer plusjes, hoe minder warmteverlies (en hoe meer je bespaart op de enerierekening:)).

Type HR glas Gemiddelde kostprijs
HR glas Ongeveer 75 euro per vierkante meter
HR+ glas Ongeveer 80 euro per vierkante meter
HR++ glas Ongeveer 85 euro per vierkante meter
HR+++ glas Ongeveer 125 euro per vierkante meter

 

Houd er rekening mee dat de kostprijs zo’n 45% is van de totaalprijs, de overige 55% zit ‘m in de arbeidskosten en dan heb je nog 5% in voorrijkosten. Meerdere offertes opvragen is dus zeker aan te raden om de arbeidskosten zo laag mogelijk te houden. Kijk ook eens of het mogelijk is om een subsidie aan te vragen voor de investering van HR glas.

Zo, genoeg info over de glaszetter en bijbehorende kosten. Wij gaan vast beginnen met sparen!

Author Description

Schrijft en communiceert wat af in het dagelijks leven. Houdt zich verder bezig met een redelijk gezond leven, feestjes vieren en de wereld zien. Is het liefst het hele jaar op wintersport.

No Responses to “Verbouwen optie 8: Glaszetter”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*