Verbouwen optie 9: Isolatie

We zijn beland bij het laatste artikel van de ”verbouw” reeks! Vandaag wil ik het nog even met jullie hebben over de mogelijkheden voor isolatie. Met een oud huis loop je daar eerder tegenaan dan bij nieuwbouw, maar voor alles geldt: met goede isolatie bespaar je op je energierekening, ben je milieubewust bezig en het zorgt voor meer wooncomfort. Genoeg redenen om de mogelijkheden eens te onderzoeken dus!

Liefde voor de aarde

Door de grote CO2 uitstoot van onze huishoudens, warmt de aarde in een rap tempo op. Dit is iets wat ons allemaal aangaat en waar we ons dus ook allemaal druk om zouden moeten maken. Met alleen druk maken gebeurt er helaas niets dus is het ook van belang om te kijken naar hoe je je steentje bij kunt dragen om milieubewuster bezig te zijn.

De thermostaat staat gemiddeld op 21,5 graden en de kans is groot dat jij dan nog met een dikke trui en onder een deken op de bank vertoeft. Veel warmte gaat namelijk direct weer verloren via de grond, muren en ramen. In plaats van de thermostaat nog een graadje omhoog te gooien, kunnen we veel beter het probleem aanpakken: isolatie is de oplossing.

isolatie

De kosten

Het wordt natuurlijk extra interessant als je op een voordelige manier kunt isoleren. Veel mensen laten zich tegenhouden door het kostenplaatje terwijl je door isolatie op lange termijn juist bespaart op je energierekening. Ook zijn er mogelijkheden voor btw verlaging isolatie waardoor de investering nog aantrekkelijker wordt. Denk je na over de mogelijkheden voor isolatie? Laat je dan goed informeren en vraag verschillende offertes aan om te kunnen vergelijken.

Spouwmuurisolatie heeft als grote voordeel dat het naast duurzaam, ook een relatief goedkope en toch hele efficiënte manier van isoleren is. De spouwmuurisolatie prijzen hangen uiteraard af van het oppervlak. Voor een oppervlak van 65 m2, moet je ongeveer uitgaan van een totaalprijs tussen de €1.050 en €1.450 euro. Vergeet niet om bij je gemeente te informeren of je in aanmerking komt voor subsidies en om meerdere offertes aan te vragen, want zo kun je tot wel 40% besparen.

Author Description

Schrijft en communiceert wat af in het dagelijks leven. Houdt zich verder bezig met een redelijk gezond leven, feestjes vieren en de wereld zien. Is het liefst het hele jaar op wintersport.

No Responses to “Verbouwen optie 9: Isolatie”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*