Vloerentrends van dit moment

Als de basis maar goed is! Dat geldt zeker bij de inrichting van een huis, waarbij zoal de gekozen vloer en muur een grote rol spelen. Muren kunnen redelijk makkelijk vervangen worden middels een ander kleurtje verf of behang, maar de vloer is iets waar je doorgaans jarenlang mee vooruit wil. Wat op dit moment de vloerentrends zijn? Die deel ik natuurlijk graag met je, zodat je genoeg inspiratie op kunt doen.

Visgraat

Ik ben dol op klassieke elementen en de visgraatvloer is zo’n klassieker die ik heel graag ooit nog eens in mijn huis wil hebben. Een echte, houten variant is over het algemeen vrij prijzig, maar je hebt tegenwoordig hele realistische alternatieven waarbij je amper verschil ziet. Zo heb je bijvoorbeeld een exemplaar van vinyl, PVC Flex of laminaat.

visgraat vloer

Beton look

Wil jij een stoere, maar rustige basis in huis? Een vloer met betonlook is absoluut een eyecatcher en ik vind dit prachtig. Met een wollen kleed en de juiste aankleding is het zeker geen kil gebeuren zoals je weleens hoort van mensen. De betonlook wordt vaak gecreëerd en gelegd met vinyl, wat overigens een betaalbare én praktische keuze is, doordat dit materiaal eenvoudig schoon te houden is. Ideaal met kleine kinderen of een hond dus!

Zuidelijke tegels

Ik word heel blij wanneer ik de vakantiesfeer een beetje in huis kan halen. Dat kun je onder meer doen met souvenirs of accessoires/meubels van rotan, zeegras, bamboe maar ook met knusse mediterrane tegels. Dit doet je toch meteen denken aan een zonnig en zuidelijk land? Kom maar door met dat wijntje en stokbrood! Tip: door te kiezen voor vinyl heb je wel de looks, maar niet de kosten van tegels.

mediterrane tegels

Natuurlijk en zacht

Hoe lekker is het om uit bed te stappen en niet meteen op een koude vloer te belanden? Een vloerkleed of paar sloffen kunnen je hierbij helpen, maar een comfortabel tapijt op de slaapkamer is wellicht een betere optie. Met name een wollen tapijt vind ik sfeervol staan. Bovendien is dit een natuurlijk materiaal en daardoor beschikt het over warmte- en geluidsisolerende eigenschappen. Win-win-win!

Perfecte match

Persoonlijk ben ik reuze blij met onze witte houten vloer. Het was echter een mega karwei om dit voor elkaar te krijgen. De oorspronkelijke vloer is namelijk meermaals in de lak gezet, totdat de dekking – eindelijk – naar wens was. De klus was het hoe dan ook honderd procent waard, want het resultaat mag er zijn. En ondanks dat een witte vloer erg modern en strak oogt, matcht deze met allerlei interieurstijlen. Vooral in combinatie met natuurlijke materialen of kekke kleuren, komt de frisse look helemaal tot zijn recht.

vloerentrends

Author Description

Schrijft en communiceert wat af in het dagelijks leven. Houdt zich verder bezig met een redelijk gezond leven, feestjes vieren en de wereld zien. Is het liefst het hele jaar op wintersport.

No Responses to “Vloerentrends van dit moment”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*