Warme zomer in opkomst? Zo houd je jouw slaapkamer koel in de avond

Mooi hoor die zomer, maar de warmte in je slaapkamer is allesbehalve lekker. Je komt maar niet in slaap en omdat er buiten geen zuchtje wind is helpt ook het openen van een raam niet. Wat zeker wel helpt is een plafondventilator met afstandsbediening.

Heel wat te kiezen

Met of zonder afstandsbediening, een plafondventilator zorgt altijd voor verfrissing tijdens de warme zomerdagen. Doe er een lamp aan en je creëert meteen ook een leuk lichteffect. Je hebt heel wat te kiezen als het gaat om een plafondventilator en dan met name uit het aantal bladen, de snelheid en al dan niet met afstandsbediening. De ventilatoren zijn er in diverse materialen en prijzen. Koop in elk geval een plafondventilator die groot genoeg is voor de ruimte. Hoe groter de ventilator, hoe groter ook de bladen. De bladen hebben een voorname rol bij het laten circuleren van de lucht in de ruimte. Verder moet ook je plafond voldoende hoog zijn, idealiter is dit ongeveer 2,50 meter. Heb je een veel hoger plafond, maak dan gebruik van een verlengstuk zodat ventilator iets lager komt te hangen.

Snelheid

Hoeveel bladen je kiest is meer een kwestie van smaak. Meestal beschikt een ventilator over vijf bladen, er zijn er echter ook die negen bladen hebben en er zijn zelfs omkeerbare bladen om zo het design te kunnen veranderen. Doorgaans kies je zelf voor de snelheid van de ventilator.  Hoe sneller je het apparaat zet, hoe meer lucht er verplaatst wordt. In een tamelijk kleine kamer zet je de ventilator niet op de hoogste stand.

Je hoeft je bed niet uit

Voorheen zat er aan een plafondventilator een schakelaar waarmee je de ventilator uit en aan kon zetten. Tegenwoordig heb je ze echter ook met afstandsbediening. Dat biedt een aantal voordelen; je stelt zo de snelheid in en kunt er eventueel ook het licht mee aan doen. Bovendien hoef jij je bed niet uit om de ventilator uit of aan te zetten.

Diverse stijlen

De heerlijk verkoelende ventilatoren heb je in diverse stijlen voorzien van uiteenlopende designs. Van modern tot vintage en van modern tot sober. Het kan niet gek genoeg want even gemakkelijk schaf je een ventilator aan met een tropisch design; alsof je aan het strand ligt te bakken. Ook de materialen kunnen verschillen. Meestal is de verkoeler van metaal, even goed kan hout gebruikt worden. Heb je een uitvoering met verlichting, dan is de ventilator vaak voorzien van een glazen kap.

Author Description

Schrijft en communiceert wat af in het dagelijks leven. Houdt zich verder bezig met een redelijk gezond leven, feestjes vieren en de wereld zien. Is het liefst het hele jaar op wintersport.

No Responses to “Warme zomer in opkomst? Zo houd je jouw slaapkamer koel in de avond”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*