Woontrend: een rond vloerkleed

Dé manier om meer warmte en gezelligheid in huis te creëren is door een vloerkleed aan je interieur toe te voegen. Ik vind het heel sfeervol staan en wanneer je er eentje kiest die goed past bij je woonstijl, versterkt het je interieur alleen maar. Wij hebben een ‘Beni Ourain’ vloerkleed (je weet wel, zo’n Marrokaanse van wol met grafische print in zwart/wit) liggen die perfect de boho sfeer in huis benadrukt. Je ziet tegenwoordig ook veel ronde vloerkleden voorbij komen. Heel leuk en net even anders dan anders.

Waarom een rond vloerkleed?

De kans is groot dat bijna alles in jouw huis rechte lijnen heeft (kijk maar eens naar kasten, de bank en tafel) en juist een ronde vorm zorgt dan voor een speels effect. Ook kun je met een rond vloerkleed net iets meer kanten op qua indeling. Je kunt er voor kiezen om het onder een fauteuil of bijzettafel te leggen om zo een sfeervol plekje in je woonkamer te creëren. Een soort zithoek binnen een zithoek.

Ook leuk: een rond vloerkleed als plek voor de kinderen om op te spelen. Vaak vinden ze de kale vloer niet zo aantrekkelijk maar je zult zien dat een vloerkleed direct aantrekt om op te spelen. Je ziet ook steeds vaker dat een rond vloerkleed onder het rechthoekige vloerkleed ligt. Als soort ‘overlapping’. Laagjes zijn een trend, niet alleen in de modewereld! Enthousiast geworden? Wellicht is een rond vloerkleed van floorpassion.nl wat voor jou.

Mijn favoriete ronde vloerkleden

Hoog op mijn wensenlijstje staat een rond vloerkleed van jute. Ik vind dit materiaal prachtig en ik denk dat het erg mooi staat bij onze witte houten vloer. Zelf zou ik niet zo gauw meerdere rechthoekige vloerkleden in een kamer plaatsen, maar met een rond vloerkleed vind ik dit minder storend. Het oogt heel anders en ik ben dol op gezellige hoekjes creëren. Daar is zo’n vloerkleed natuurlijk bij uitstek geschikt voor.

Wat ik zelf ook nog graag wil, is een mooi rond vloerkleed voor buiten onder de overkapping. Het maakt de loungeplek helemaal af en met een vloerkleed in naturel tinten kun je zo een perfect Ibiza sfeertje neerzetten. Vakantiegevoel in eigen tuin! Of wat dacht je van een mooi velvet vloerkleed voor op de slaapkamer? Leuk te decoreren met een stoere stoel of kruk en de luxe uitstraling van velvet geeft je slaapkamer een romantische look.

Heb jij ook een vloerkleed in huis? En nu ben ik natuurlijk heel benieuwd: kies jij voor strak & rechthoekig of ga je voor speels & rond? 

Author Description

Schrijft en communiceert wat af in het dagelijks leven. Houdt zich verder bezig met een redelijk gezond leven, feestjes vieren en de wereld zien. Is het liefst het hele jaar op wintersport.

No Responses to “Woontrend: een rond vloerkleed”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*