Woontrend: Geometrie in huis

Waar ik modetrends regelmatig links laat liggen of gewoon negeer, omdat ik toch bij mijn oude vertrouwde stijltje blijf, is dat met woontrends vaak een ander verhaal. Ik vind het heerlijk om wat verandering aan te brengen in mijn interieur en nieuwe trends zijn daar vaak de aanleiding voor. Pinterest is mijn grote vriendin en ook (online) magazines worden regelmatig doorgespit op zoek naar leuke nieuwtjes.

Het fijne is dat je met wat kleine accessoires vaak al een hele verandering teweeg kunt brengen waardoor je niet je hele woning over de kop hoeft te gooien (is sowieso niet echt een strak plan). Mijn oog is nu gevallen op de geometrische trend en de eerste accessoires zijn al aangeschaft. Omdat mijn muur nog wat aan de kale kant was, wordt deze sinds kort versierd met een poster met grafische print. In een zwarte lijst uiteraard. En één is ook maar zo alleen dus het tweede geometrische kunstwerk is tevens onderweg.

Maar er zijn nog veel meer mogelijkheden om geometrie aan je interieur toe te voegen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een geometrisch vloerkleed? Klinkt misschien heel druk, maar met de juiste print, kleuren en materiaal hoeft dit helemaal niet het geval te zijn. Of kies voor een strakke bijzettafel met geometrische vormen zoals de Traytable van HAY. Accessoires die goed passen binnen deze trend zijn kussen en vazen. Sowieso ben ik verslaafd aan kussens en liggen ze tegenwoordig echt niet meer alleen op de bank (en op bed), maar ook als accessoire op de grond gestapeld. Een geometrische vaas doet het heel goed met een verse bos tulpen, maar ook zonder bloemen is dit een mooie accessoire voor op je eet- of bijzettafel. In je slaapkamer voeg je geometrie toe door een dekbed binnen deze stijl te kiezen of te gaan voor een mooie geometrische (hang)lamp zoals deze Diamond hanglamp van Pols Potten.

Nog niet overtuigd? Dan ben je het waarschijnlijk wel na het zien van deze inspiratiebeelden.

 geometrie in huis
Foto’s: Pinterest

Author Description

Schrijft en communiceert wat af in het dagelijks leven. Houdt zich verder bezig met een redelijk gezond leven, feestjes vieren en de wereld zien. Is het liefst het hele jaar op wintersport.

3 Responses to “Woontrend: Geometrie in huis”

 1. 16/02/2016

  Anna Reply

  Ik ben zelf vorige maand verhuisd en dus nog druk met inrichten. Veel wit en hout en misschien ook wel wat geometrische accessoires!

 2. 17/02/2016

  Christien Reply

  Hele toffe trend! Ben nog opzoek naar van die mooie kussens met grafische print.

 3. 17/02/2016

  Mariska Reply

  Ik vind het best wel een mooie trend! Maar het gaat altijd wel snel met die trends, weet niet of ik dat allemaal kan bijbenen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*