Woontrend: Industrieel interieur

In ons behoorlijk witte huis (aldus mijn vriend) moet het vooral niet te vrouwelijk worden (aldus mijn vriend). Ons huis stamt uit bouwjaar 1913, inclusief en-suite deuren, hoge plafonds, sierlijke schouw en glas-in-lood ramen. We vielen hier allebei als een blok voor want het huis omarmt je direct. Het is warm en sfeervol, maar de verleiding van ‘vrouwelijk’ ligt wel op de loer door de klassieke uitstraling. Gelukkig zijn we allebei fan van een mix van stijlen waaronder een stoer, industrieel interieur.

Zwart staal

Zwart staal is een van de kenmerken van deze woonstijl. De uitstraling van de meubels en woonaccessoires is strak en zonder poespas. Ik maak dankbaar gebruik van zwart staal omdat ik het contrast met de witte vloer heel mooi vind. Daarnaast past het zwarte staal perfect bij onze zwarte schouw, dé eyecatcher in de woonkamer, en door dit materiaal krijgt het huis een wat ruwere look.

Natuurlijke materialen

Een ander kenmerk van een industrieel interieur is het gebruik van natuurlijke materialen. Denk hierbij aan mooi hout, eventueel gerecycled. Het hout mag best wat grof en robuust zijn, dit geeft juist sfeer in huis. Wij hebben gekozen voor een eettafel van gerycled hout met een stalen onderstel. Het is een flinke tafel, maar in een grote ruimte komt dat juist heel mooi tot zijn recht. Een industriële kast is ook zo’n blikvanger in huis. Kies voor een tv-meubel van robuust hout, ga voor een boekenkast met staal of een dressoir van gerecycled hout. Deze meubels hebben stuk voor stuk een authentieke uitstraling en zijn mooi te combineren met andere materialen zoals leer.

Op de muren

De industriële woonstijl kun je ook tot uiting laten komen op de muren. Zo zie je tegenwoordig veel beton ciré en leem stuc voorbij komen. Persoonlijk vind ik dit echt een toevoeging voor je huis, omdat het warmte uitstraalt en je juist op muren echt een groots gebaar kunt maken. Ook dit ‘grootse’ is een van de kenmerken van de woontrend. Mocht je beton ciré een te kostbaar iets vinden, is er tegenwoordig ook verf verkrijgbaar waar je een zelfde soort effect mee kunt creëren.

Ik kan redelijk wat items afvinken die passen binnen deze woonstijl: een leren bank, beton, robuuste eettafel, leren stoelen en véél (gerycled) hout. Wat vind jij van de industriële woontrend? 

Author Description

Schrijft en communiceert wat af in het dagelijks leven. Houdt zich verder bezig met een redelijk gezond leven, feestjes vieren en de wereld zien. Is het liefst het hele jaar op wintersport.

One Response to “Woontrend: Industrieel interieur”

  1. […] creëer je in een handomdraai een andere uitstraling. Leren greepjes passen perfect binnen de industriële woonstijl en gouden greepjes geven het geheel juist een chique […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*