Woontrend: plaid ter decoratie

Een avond bankhangen is pas echt compleet als je met een kop thee onder een lekker kleed kruipt. Het geeft naast warmte ook een lekker knus gevoel, een soort ‘geborgenheid’. De Scandinaviërs kunnen het zo mooi met het woord ‘hygge’ omschrijven. Maar naast warmte en gezelligheid, is een plaid ook een hele mooie accessoire in huis. Zonde om weg te stoppen en er alleen bij te pakken wanneer het koud is, want een kleed kan zoveel sfeer toevoegen aan je woonkamer.

Het Mono deken

Vereiste is natuurlijk wel dat je een plaid uitzoekt die gezien mag worden en matcht bij je interieur. Ik koos voor het Hay Mono Deken van het Deense merk HAY. Het is een prachtig deken met een zachte uitstraling, gemaakt van 100% pure wol en voorzien van een twill structuur. Ik ben groot fan van natuurlijke materialen in huis en wol is een van mijn favorieten. Het geeft warmte, is tijdloos en gaat jarenlang mee.

plaid in huis

Milk tea please

Het kleed is verkrijgbaar in maar liefst tien verschillende kleuren. Geen standaard tinten, maar kleuren volgens de laatste trends en met namen als Lemon Sorbet, Sky Blue en Milk Tea. Ik koos voor deze laatste en uiteraard doet hij zijn naam eer aan. Het is de kleur van engelse thee met melk en staat prachtig in een wit interieur met veel aardse tinten.

Natuurlijk hoekje

Het deken van Hay Studio heb ik gestyled in de hangstoel van rotan met een beni ouarain kussen en daaronder een schapenvacht. Door de combinatie van natuurlijke materialen en tinten, wilde ik een hoekje neerzetten dat rust uitstraalt en doet denken aan een zonvakantie. Style het hoekje af met een mooie plant of een mooie set vazen met de welbekende pluimen erin.

mono deken

Lange zomeravonden

Ook onder de veranda, op de houten loungebank staat het deken mooi. De kleur past wederom goed bij de setting en het kleed zal hier vaak van pas komen. Nu alleen die heater nog en we zijn klaar voor de lange zomeravonden!

HAY PLAID

Author Description

Schrijft en communiceert wat af in het dagelijks leven. Houdt zich verder bezig met een redelijk gezond leven, feestjes vieren en de wereld zien. Is het liefst het hele jaar op wintersport.

No Responses to “Woontrend: plaid ter decoratie”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*