5 x later als ik groot ben

”Later als ik groot ben…” maar ja, wanneer is dat eigenlijk? Ik word over een maand 27 jaar en denk dat dat moment inmiddels dus wel is aangebroken. En als je naar de feiten kijkt is alles ook wel behoorlijk in kannen en kruiken: een koophuis, vaste baan, hond, relatie en (9 van de 10 keer) een gevulde koelkast. Toch zijn er van die dingen die bij volwassen worden horen waar ik nog steeds aan moet wennen.

1. Belasting

Tja, met stipt op 1 natuurlijk: de blauwe enveloppen. Ik ben in loondienst en heb een eigen bedrijf waardoor ik ieder kwartaal btw aangifte moet doen. Gelukkig heb ik een boekhouder die mij helpt met de administratie rompslomp die erbij komt kijken, want dit zal nooit mijn hobby worden. En helemaal begrijpen doe ik het ook niet.

2. Weekboodschappen

Ik kan vol bewondering verhalen aanhoren van vrienden die ”weekboodschappen” doen. Ooit, later als ik groot ben, sluipt dat er wel in. Tenminste, dat dacht ik altijd want 27 jaar later en die weekboodschappen worden nog steeds niet gedaan. HelloFresh is onze redder waardoor wij iedere avond vers eten op tafel toveren want boodschappen doen, vooruit denken en lijstjes maken is nog steeds niet aan mij besteed.

3. Verzekeringen

Minstens net zo saai als puntje 1 vind ik verzekeringen. Sinds vorig jaar ben ik officieel huiseigenaar en daar komt natuurlijk van alles bij kijken. Ook hebben we net vorige week een nieuwe auto gekocht en ja, ook die moest worden voorzien. Gelukkig kun je online gemakkelijk autoverzekering vergelijken want als je het dan doet, wil je het natuurlijk ook goed doen.

4. Het werkende leven

Ik vind mijn werk reuze leuk, maar af en toe denk ik met weemoed terug aan mijn studietijd. Hoe relaxt was het dat je een paar uur per week college had en zeeën van vrije tijd?! Oké oké, zo voelde dat toen natuurlijk niet want je had tentamens, projecten en verslagen maar als je er nu op terug kijkt leek dat toch wel een fluitje van een cent.

5. Levensfase

Stond je vroeger nog iedere zaterdagavond in de kroeg, tegenwoordig vind je het heerlijk om thuis een filmpje te kijken zodat je ook nog wat aan je zondag hebt. Als je mij dat 10 jaar geleden had willen wijsmaken had ik je nooit geloofd. Oh en had ik het al gehad over alle bruiloften en baby’s die ineens worden geboren? Hallo nieuwe levensfase!

Author Description

Schrijft en communiceert wat af in het dagelijks leven. Houdt zich verder bezig met een redelijk gezond leven, feestjes vieren en de wereld zien. Is het liefst het hele jaar op wintersport.

No Responses to “5 x later als ik groot ben”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*