5 tips om low-budget Valentijn te vieren

De Dag van de Liefde komt er langzaam maar zeker weer aan. De dag waarop je iets leuks wilt gaan doen met je geliefde om te laten zien hoeveel je van diegene houdt. Oeps! Word jij al zenuwachtig als je aan de minimale inhoud van je portemonnee denkt? Krijg je trillende handjes wanneer je je beseft dat de cijfertjes op je bankrekening roodgekleurd en met een minteken ervoor zijn? Maak je geen zorgen. Speciaal voor jou (en je lief) heb ik onderzocht hoe je dit jaar een leuke low-budget Valentijn kunt vieren.

1: tover je huis (of kamer) om in een liefdesnestje

Kleed je huis (of kamer) romantisch aan. Doe alle gordijnen dicht en dim de lichten als dat kan. Vervolgens kun je wat kaarsen neerzetten, en, als je dat allebei lekker vind een wierookje aanzetten. Afgezaagd maar niet voor niets een gouwe ouwe: strooi wat rozenblaadjes op je bed én eventueel de weg ernaartoe. De setting is gecreëerd! Vervolgens kun je voor beiden een glaasje wijn inschenken, wat toastjes maken en lekker op de bank kruipen met bijv. een aflevering van jullie lievelingsserie.

 • Stompkaars €0,99 (Ikea) x 6
 • Pakje Nag Champa wierook €0,50 (Xenos)
 • Rozenblaadjes €1,75 (Partycorner.nl)
 • Witte wijn €1,55 (Aldi)
 • Pak toastjes €0,50 (Hoogvliet)
 • Camembert €0,80 (Hoogvliet)

Totale kosten: €12,09

2: wees een keukenprins(es)

De liefde van de man (maar ook de vrouw) gaat door de maag, zo luidt het gezegde. Maak daarom je beste recept – of pluk er 1 van het internet of uit een kookboek – en ga aan de slag! Vergeet daarbij niet de tafel leuk aan te kleden met een mooi servet en wat kaarsen. Een 3-gangen menu doet het altijd goed én hoeft bovendien niet duur te zijn! Na wat recepten te hebben bekeken heb ik uitgezocht dat het al kan voor een luttele €9,- per persoon.

 • Stompkaars €0,99
 • Valentijn servetten €2,39 (Kleurrr.eu)
 • Voorgerecht ca. €2,- p.p.
 • Hoofdgerecht ca. €5,- p.p.
 • Nagerecht ca. €2,- p.p.

Totale kosten: €21,39

3: herinneringen ophalen

Waar was jullie eerste date? Het kán een heel leuk idee zijn om daar jullie Valentijn door te brengen en herinneringen op te halen. Hoe langer geleden, des te leuker! Gingen jullie bijvoorbeeld uit eten? Reserveer een tafeltje bij dat restaurant. Als finishing touch kun je vragen of ze de tafel een beetje leuk aan willen kleden – vaak rekenen ze daar niet eens iets extra’s voor (mits je het aardig vraagt). Of hebben jullie een burger gepakt bij McDonalds? Het kan juist hilarisch zijn om dan ook weer daar te gaan eten. Het gaat er vooral om dat je lol hebt met elkaar.

Gingen jullie uit eten? Bestel dan alleen een hoofdgerecht, en zorg dat je thuis een mooi en lekker dessert hebt klaarstaan. Dat is goedkoper én net zo leuk!

Totale kosten: afhankelijk van jullie 1e date

4: films, films, films!

Heb je nu écht heel weinig te besteden, en zijn jullie beiden gek op films? Download dan een 5-tal films (let wel op dat jullie de films allebei leuk moeten vinden…) en maak je huis of kamer klaar voor een filmmarathon. Leg wat kleedjes en kussens op de bank, zorg in ieder geval dat je lekkere maag- en blaasvulling in huis hebt en vlij je gezellig naast je lief. Cosy!

 • Witte wijn €1,55 (Aldi)
 • Fles cola €0,34 (Lidl)
 • Zak chips €0,90 (Lidl)

Totale kosten: €2,79

5: enjoy the scenery

De meest budget-wise tip die ik kan geven: ga genieten van de winterse taferelen die we op dit moment hebben. Kleed je nogmaals warm en dik aan (een mutsje en handschoenen zijn echt geen overbodige luxe op dit moment) en ga lekker wandelen op een mooie plek (een park of, voor de echte durfal, het strand). Je kunt een fototoestel meenemen om wat mooie plaatjes te schieten – ook van en met elkaar natuurlijk. Wanneer je eenmaal thuis bent kun je weer opwarmen door een kop thee (en een bad, als je die hebt) en vervolgens kun je samen de foto’s kijken die je hebt gemaakt. En het hoeft uiteraard niet per se te sneeuwen om toch mooie winterse plaatjes te kunnen schieten.

Totale kosten: €0,-

Ik wens jullie veel plezier met je (low-budget) Valentijnsdag!

Author Description

Als gastblogger kun je een bijdrage leveren aan deze site. De enige voorwaarden: dat het onderwerp bij VG past en dat het om unieke content gaat. Voor meer informatie kun je mailen naar info [at] verrassendgenoeg.nl

No Responses to “5 tips om low-budget Valentijn te vieren”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*